Цьогоріч Закарпатська митниця видала втричі більше сертифікатів EUR.1, ніж торік

листопада 29 / 2022


Цьогоріч Закарпатська митниця видала втричі більше сертифікатів EUR.1, ніж торік

Станом на 28.11.2022 р. Закарпатська митниця видала суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності 14 149 сертифікатів форми EUR.1 та EUR-MED на товари, що експортувалися до країн Європейського Союзу, ЄАВТ та Великобританії. Торік за аналогічний період видано 5032 сертифікатів.
Здебільшого експортери зверталися за отриманням сертифікатів EUR.1 на сільськогосподарську продукцію (зернові продукти), готові вироби, виготовлені з давальницької сировини (продукція машинобудівної, автомобільної, швейної галузь та хімічної галузей), продовольчі консервовані товари, рослинна продукція, вирощена на території України, промислові товари та вироби з деревини.
Найбільше сертифікатів оформлено до таких країн: Угорщини - 5036, Словацької Республіки – 2342, Румунії - 2142, Чеської Республіки - 679, Італії - 665.
Також країнами-партнерами українських експортерів товарів є: Польща, Німеччина, Австрія, Болгарія, Греція, Литва, Латвія, Нідерланди, Великобританія, Швейцарія, Фінляндія, Данія, Бельгія, Хорватія, Словенія.
Послугами оформлення сертифікатів EUR.1 та EUR-MED на експорт продукції цьогоріч скористалися 595 суб’єктів ЗЕД.
Крім того, в зоні діяльності Закарпатської митниці зареєстровано 17 експортерів, що отримали статус уповноваженого експортера з правом самостійно декларувати преференційне походження власної продукції у 27 товарних позиціях згідно УКТ ЗЕД, якими цьогоріч оформлено 1378 експортні поставки продукції до країн Євросоюзу.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар