До уваги закарпатців ,які подорожуючих до Словаччини!

січня 14 / 2021

З 15 січня 2021 року з 07:00 год змінюється режим на зовнішньому сухопутному кордоні Словацької Республіки з Україною.
Прикордонний перехід Вишнє Немецьке – Ужгород постійно відкриті для пасажирських та вантажних перевезень, цим перетином кордону не можуть користуватися пішоходи та велосипедисти через недостатню інфраструктуру з української сторони.
Прикордонний перехід Убля - Малий Березний відкрито постійно для пасажирських та вантажних перевезень вагою до 3,5 т, пішоходи та велосипедисти також можуть скористатися цим перетином кордону.
Прикордонний перехід Велке Слемце - Малі Слєменці залишається закритим до подальшого повідомлення . На залізничних прикордонних переходах Черна-над-Тисою - Чоп та Мальовські Войковці - Павлово змін немає.
Громадяни третіх країн, яким надано дійсне місце проживання на території Словацької Республіки або які мають національну візу, видану посольствами Словацької Республіки за кордоном, можуть в'їжджати на територію Словацької Республіки через зовнішній кордон. В'їзд на територію Словацької Республіки також дозволений для в'їзду громадян третіх країн стосовно особи, яка має постійне або тимчасове місце проживання в Словацькій Республіці, або громадянина Словацької Республіки (дружини, неповнолітньої дитини цих осіб, батьків неповнолітньої дитини). Після в’їзду на територію Словацької Республіки карантинні заходи, зазначені у п. 1 п. 2-4 та § 2 Декрету Управління охорони здоров'я Словацької Республіки № 7/2021, вказівка заходів у разі загрози здоров'ю населення карантинним зобов'язанням осіб після в'їзду на територію Словацької Республіки. Це означає, що вони повинні бути примусово ізольовані, включаючи всіх осіб, які проживають в одному домогосподарстві. Вони також повинні зареєструватися в Інтернеті http://korona.gov.sk/ehranica, пройти лабораторну діагностику COVID-19 не пізніше п’ятого дня ізоляції та повідомити про своє прибуття відповідному медичному працівнику.
Громадяни третіх країн, які підпадають під один із загальних винятків, перерахованих в Указі Управління охорони здоров'я Словацької Республіки, також можуть в'їжджати на територію Словацької Республіки без карантинних обмежень . Вони, наприклад, члени вантажного екіпажу, пілоти, водії, водії та бригади медичної служби тощо.
Словацька Республіка також дозволяє в'їзд громадян третіх країн з метою транзиту до однієї з держав-членів ЄС, де вони мають постійне або тимчасове місце проживання. Транзит через територію Словацької Республіки повинен відбуватися без зупинки, за винятком зупинки для необхідного заправлення палива та не пізніше ніж протягом восьми годин.
В'їзд громадян країн-членів ЄС на територію Словацької Республіки через зовнішній кордон не обмежений, але на них також застосовуються карантинні заходи, зазначені в Указі Управління охорони здоров'я Словацької Республіки, або умови транзиту через нашу територію.
Згідно з постановою уряду Словацької Республіки від 6 січня 2021 року свобода пересування та проживання обмежена на нашій території до 24 січня 2021 року забороною виїжджати з особливим режимом для територіального району Нітра. Особи, які в'їжджають на нашу територію, повинні поважати цю заборону і діяти лише з причин винятків, зазначених у цій постанові уряду Словацької Республіки.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар