Віталій Петренко: «Для Закарпаття, лісова галузь завжди була однією з визначальних галузей в економічному, соціальному розвитку області»

листопада 04 / 2022

Сьогодні керівник Закарпатського ОУЛМГ Віталій Петренко взяв участь у першому пленарному засіданні восьмої сесії Закарпатської обласної ради VІII скликання, де доповів про основні питання лісової галузі краю.
✅ Фінансово-господарська діяльність державних підприємств за 9 місяців 2022р.
✔️В поточному році за 9 місяців лісгоспами обласного управління заготовлено 558 тис.кбм проти 636 тис.кбм за відповідний період минулого року, що на 78 тис. кбм, або 12% менше.
✔️Всі державні підприємства обласного управління є прибутковими.
Частка чистого прибутку підприємств управління області є найбільшою в Карпатському регіоні.
✔️Розмір чистого прибутку за результатами діяльності за 9 місяців
2022 року становить 39 млн.грн. та більше від аналогічного періоду минулого року 10млн.грн., або на 135%.
✔️ За 9 місяців 2022 року надійшло до зведеного бюджету податків та зборів у сумі 428 млн.грн., що на 89 млн.грн. або 26% більше аналогічного періоду 2021 року , який складав 339 млн.грн.
✔️З початку воєнного стану у державних підприємств управління вилучено для потреб армії майже 32 одиниць техніки, це переважно бортові вантажні та легкові автомобілі, екскаватор.
Налагоджена комунікація в частині надання ресурсної допомоги, паливно-мастильних матеріалів, запчастин, дров паливних, пилопродукції та лісоматеріалів круглих. Мобілізовано близько 200 осіб, а це кожен восьмий штатний працівник обласного управління.
✔️Підприємствами управління надано ресурсної допомоги лісоматеріалів круглих більше 5000м3, загальною вартістю майже понад 12 млн.грн.
✅Забезпечення населення паливними дровами
✔️Станом на сьогодні, підприємствами обласного управління вже заготовлено 640 тис. м3 деревини, за відповідний період минулого року 716,5 тис. м3, тобто 89% обсягу відповідного періоду минулого року.
9міс. 2022 року.
✔️Найбільше поставили населенню:
• Ужгородське ЛГ – 29,1 тис. м.куб.;
• В.Бичківське ЛМГ – 25,9 тис. м.куб.;
• Довжанське ЛМГ – 25,7 тис.м.куб.;
• Рахівське ЛДГ – 24,2 тис. м.куб.
✔️З 17.10.2022 запущено роботу інтернет- магазину «ДроваЄ», через який громадяни можуть ознайомитись із асортиментом, який пропонують лісгоспи, ціни на продукцію-дрова,знайти найближчі до себе підприємства та придбати дрова. Станом на сьогодні по підприємствах вже є 473 замовлення.
✔️ Для потреб обороноздатності країни 620 м.куб дров паливних, поставки і надалі заплановані.
На виконання урядової програми щодо забезпечення.
✅Стан реорганізації лісового господарства.
07 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову за No1003 «Про деякі питання реформування управління лісової галузі».
Закарпатське управління буде ліквідовано, натомість буде створено Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (м. Львів), куди входитимуть Львівське, Закарпатське та Івано-Франківське обласні управління.
Також начальник управління зауважив, що для Закарпаття, лісова галузь завжди була однією з визначальних галузей в економічному, соціальному розвитку області, а особливо в гірських районах, де районні бюджети та бюджети сільських рад формуються в основному за рахунок податків лісогосподарських підприємств.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар