Карпатський біосферний заповідник спростував недостовірну інформацію

листопада 03 / 2022

Останнім часом у соціальних мережах шириться недостовірна інформація, яка спричиняє суспільний резонанс і напругу. Щоб відстояти чесне ім’я нашої установи, вносимо ясність.
👉щодо звинувачень на адресу Рибака М.П. у вчиненні кримінального правопорушення
У 2018 році дійсно мало місце затримання директора Карпатського біосферного заповідника Рибака М.П. в порядку ст. 208 КПК України. Однак, під час досудового розслідування прокуратура не знайшла підтверджень корупційного злочину. Рибак М.П. був звільнений від кримінальної відповідальності та вважається таким, що не має судимості. Судом не встановлено заборони чи обмеження на зайняття посади директора заповідника.
👉 щодо передачі у приватну власність земельної ділянки площею 0,93 га, розташованої на території Костилівської сільської ради (озеро)
Загальна площа заповідника становить 66417,4 га, однак згадувана земельна ділянка ніколи не входила до складу заповідника. Невеличке озірце та прилеглий ліс в околиці села Костилівка має непросту історію земельної власності. Зараз власником ділянки є українська держава в особі Кабінету Міністрів України – постановою Закарпатського апеляційного суду від 14 червня 2021 року її витребувано із чужого незаконного володіння на користь держави, оскільки вона належить до категорії земель лісового та природно-заповідного фондів.
👉 щодо розгляду заяв про передачу в оренду об’єктів форелевого господарства
13 жовтня 2022 року на адресу Карпатського біосферного заповідника надійшли листи від регіонального відділення фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях (Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області), у яких повідомляється, що до Управління звернувся ФОП Зварич В.Р. із заявами про включення нерухомого державного майна до Переліку першого типу та подальшою передачею в оренду будівлі форелеінкубатора, нагульного ставка і 10 басейнів Трибушанського ПНД відділення, що перебувають на балансі Карпатського біосферного заповідника.
☝️ Адміністрацією та колективом установи було прийнято рішення про відмову щодо передачі в оренду вказаних об’єктів, з підстав необхідності використання об’єктів для власних потреб – виконання завдань, передбачених Законом України «Про природно-заповідний фонд України», Положенням про Карпатський біосферний заповідник та Проектом організації території та охорони природних комплексів Карпатського біосферного заповідника, зокрема для здійснення науково-дослідної, еколого-освітньої, рекреаційної та господарської діяльності.
Заповідник у належний термін поінформував Міндовкілля України і про факт надходження таких заяв, і про прийняте аргументоване рішення. Рішення доведено також до фонду держмайна та підприємця.
Виходячи з вищенаведеного вважаємо, що поширення такої упередженої та недостовірної інформації в соціальних мережах та інтернет-виданнях має на меті принизити імідж та ділову репутацію Міндовкілля України, Карпатського біосферного заповідника та її керівника. При цьому, хочемо запевнити всіх небайдужих, що Карпатський біосферний заповідник, як природоохоронна, науково-дослідна установа міжнародного значення, буде здійснювати свою діяльність у відповідності до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України», інших міжнародних та національних нормативно-правових актів, забезпечуючи на належному рівні збереження та відтворення цінних природних комплексів і об’єктів на його території у відповідності до встановлених вимог.
☝️ До речі, всі небайдужі громадяни можуть ознайомитися більш детально зі спростуванням на сайті нашої установи. Тут також наведені посилання на документи, судові рішення. Ми розмістили посилання на відповідну публікацію в першому коментарі.
❗️ Будьте пильними🧐, перевіряйте інформацію та беріть її з надійних джерел!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар