Ситуація на західному кордоні - оперативна інформація від прикордонників

листопада 01 / 2022

СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

📆 За добу 31 жовтня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 71 тисяча осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

⬅️ З України минулої доби вибули 33 тисячі осіб. 20 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

➡️ До України за минулу добу прослідували 38 тисяч осіб, 35 тисяч з них – наші співгромадяни.

🚛 Оформлено 85 вантажівок з гуманітарною допомогою.

🚫 За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 25 осіб – 6 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 19 осіб затримані поза ними.

📃 Крім того, не пропущено через кордон 7 чоловіків, оскільки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності їхніх документів про «інвалідність», «непридатність до військової служби». Також виявлено підроблені відмітки «про прийняття на консульський облік» та підроблені свідоцтва про народження дітей. У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

⚠️ ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

☝️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар