На профільній комісії йшлося про питання реформування управління лісової галузі, яке виноситься на чергову сесію облради

жовтня 25 / 2022

В обласній раді триває підготовка до пленарного засідання 8 сесії облради, яке призначено на 3 листопада 2022 р. Сьогодні, 25 жовтня, за участі виконуючого повноваження голови Закарпатської обласної ради Андрія Шекети відбулося засідання профільної комісії з питань екології та використання природних ресурсів, яку очолює Андрій Андріїв. Депутати детально ознайомились із суттю питань, які пропонуються на розгляд депутатського корпусу.
Враховуючи функціональну спрямованість комісії, актуальним наразі є реформування управління лісової галузі та створення Закарпатського регіонального офісу ДП «Ліси України» в м. Ужгород, із якого підготовлене відповідне звернення до центральних органів влади. Йдеться про необхідність додаткового створення Закарпатського регіонального офісу ДП «Ліси України»
в м. Ужгороді у рамках реформування управління лісової галузі.
Серед узгоджених питань на розгляд у сесійну залу: Про внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Ужгород» на 2021-2024 роки; Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської обласної ради; Про зміни до статутів комунальних підприємств та ін.
Депутати обговорили низку майнових питань, що актуалізують та врегульовують запити у сфері ефективного використання майна, що належить громаді краю, а також підтримали слушні ініціативи із назрілих питань до вищих органів влади, зокрема щодо: захисту громадян від енергетичного колапсу; визначення пріоритетних напрямків бюджетного фінансування на 2023 рік; присвоєння статусу національний комунальному закладу культури «Заслужений академічний Закарпатський народний хор» тощо.
Усі питання порядку денного чергової сесії облради постійна комісія скерувала на розгляд президії.
У роботі постійної комісії узяли участь: заступник голови комісії Іван Савко, представники комісії Гейза Гулачі, Степан Деркач.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар