Водники готуються до осінньо-зимового періоду

вересня 23 / 2022

Водники готуються до осінньо-зимового періоду, про це повідомялють на офіційному сайті БУВР Тиси.

Природною специфікою територій в зоні діяльності Тячівського МУВГ є те, що Рахівський та частина Тячівського районів розташовані у верхів’ях гірських масивів і саме тут, в основному формуються паводки різної інтенсивності. Звичайним явищем є те, що вони відбуваються 3-6 разів щороку протягом всіх сезонів, а особливо в осінньо-зимовий період.

Спостереження за гідрологічним режимом річок в басейні річки Тиса в зоні діяльності Тячівського МУВГ здійснюються на 11 автоматизованих гідрологічних постах та виконується ряд експлуатаційних робіт на гідротехнічних водозахисних спорудах оглядачами Тячівської та Рахівської дільниць.

Фахівці Тячівського міжрайонного управління водного господарства виконують комплекс підготовчих робіт і заходів з метою ефективної підготовки і безпечного пропуску повені, паводків та льодоходу, відповідно до затвердженого «Плану дій».

Проведено перевірку технічного стану та готовності пересувних насосних станцій, профілактичні роботи – пробний запуск, для надійної роботи під час паводку.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар