279 вантажівок з гуманітарною допомогою доправлено через Західні кордони на Україну

травня 14 / 2022


📌 СИТУАЦІЯ У ПУНКТАХ ПРОПУСКУ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ

ℹ️ За добу 13 травня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 74 тисячі осіб та понад 18 тисяч транспортних засобів.

👈 З України минулої доби вибули 34 тисячі осіб. Понад 20 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

👉 Протягом останніх днів зберігається тенденція щодо збільшення кількості громадян, що повертаються до України. За минулу добу прибули 40 тисяч осіб, з них понад 36 тисяч – українці.

🚛 Оформлено 279 вантажівок з гуманітарною допомогою.

☝️ НАГАДУЄМО, що відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (у Чернівецькій області) можна на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються кожні три години.

⚠️ ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

❗️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонним паспортам відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text

‼️ ВАЖЛИВО: зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт), можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено. Інформація за посиланням https://www.facebook.com/DPSUkraine/posts/320804600158417
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар