Керівництво області долучилося до обговорення стану виплат для ВПО від держави

липня 07 / 2022
Про виплати грошової допомоги вимушено переміщеним особам йшлося на нараді під головуванням віцепрем'єр-міністра України — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

В обговорені взяв участь і заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський. Він зауважив, що це питання для нашого регіону є актуальним, оскільки тут знайшли прихисток чи не найбільше ВПО.

За словами заступника очільника області, зараз є низка питань, від вирішення яких залежать швидкість отримання виплат. Йшлося, зокрема, про вдосконалення програмного продукту для прискорення призначення допомоги, додатка Дія, посилення рівня матеріально-технічного й кадрового забезпечення підрозділів, які здійснюють соцзахист внутрішньо переміщених осіб і надають їм соціальні послуги.

«Ми отримали майже сто тисяч заявок від ВПО щодо виплати допомоги, понад 85 тисяч із них уже опрацювали. У заяві може бути вказана одна особа або ж ціла сім’я. Але всі етапи, що передбачені, займають певний проміжок часу, через це є затримки з отриманням коштів. Розв'язання питань, на яких сьогодні зосередила увагу віцепрем'єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук, допоможе полегшити процес і пришвидшити виплати», — підкреслив Петро Добромільський.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар