Керівництво області спільно з угорськими партнерами обговорили проєкт будівництва нової лікарні

лютого 05 / 2022


Очільник краю Віктор Микита спільно з угорським колегою Урядовим уповноваженим, головою Урядової адміністрації Саболч-Сатмар-Березької області Іштваном Романом порушили питання спільних проєктів. Йшлося, зокрема, про ті, які реалізовуються у районах Закарпаття, де проживають представники угорської громади.

«Зупинився на одному з пріоритетних регіональних проєктів – будівництві нової обласної лікарні. Втілити його плануємо на території Сюртівської ТГ. Тут готова земельна ділянка площею приблизно 40 гектарів, що повністю відповідає вимогам будівництва такого закладу охорони здоров'я та облаштування вертолітного майданчика», — зауважив Віктор Микита.

За його словами, також є можливість прокласти під’їзну дорогу від автошляху міжнародного значення М-06 Київ – Чоп, на відстані не більше 100 метрів забезпечити усі ключові комунікації. Вже є позитивне рішення сесії територіальної громади про виділення цієї ділянки під будівництво нової лікарні.

Майже 80% населення Сюртівської громади – це угорці, тож такий проєкт може бути цікавим й для наших партнерів. У разі реалізації громада отримає додаткові робочі місця та суттєві надходження до бюджету.

«Також під час обговорення зазначив колегам, що ми вже маємо позитивний досвід такої спільної роботи під час реконструкції Берегівської районної лікарні. За ініціативи міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто у 2020 році було запропоновано зробити цей проєкт спільним під патронатом Президента Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

У 2022 році ми плануємо завершити роботи за участі наших угорських партнерів», — підкреслив голова облдержадміністрації.

Віктор Микита окремо подякував Урядовому уповноваженому, голові Урядової адміністрації за ініціативу щодо допомоги Закарпатській області. Мова про вакцини для проведення імунопрофілактики населення, які регіон систематично отримує з 2017 року.

«Разом з нашими угорськими партнерами ми пройшли першу хвилю COVID-19, забезпечили евакуацію громадян України до місць постійного проживання через кордон, обмінювалися досвідом щодо боротьби з коронавірусом тощо.

Ми знайшли можливість консолідувати наші зусилля у непрості часи. Тож упевнений, що ця співпраця буде лише зміцнюватися, а наші відносини розвиватимуться для добробуту громад прикордонних регіонів», — наголосив Віктор Микита.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар