Тячівські й виноградівські рятувальники провели нічні навчання з гасіння пожежі

жовтня 23 / 2021

22 жовтня одразу в кількох населених пунктах Закарпаття відбулися нічні тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі.

Так, свої дії рятувальники відпрацьовували на автозаправній станції «Укрнафта» в Тячеві, підприємстві з виготовлення ортопедичного взуття ВТП «Ортекс ЛТД» у Виноградові й у торговельному закладі «SPAR» в смт Вилок.

Під час навчань фахівці ДСНС на практиці відпрацювали порядок спільних дій щодо проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння великих і складних пожеж. Зокрема, у Тячеві вогнеборці ліквідовували умовне загорання резервуару для зберігання пропану на АЗС. Відтак їм треба було не тільки загасити саму пожежу, а й захистити від знищення операторське приміщення та заправочні колонки. Поставлені мета та завдання були спрямовані на вдосконалення оперативності під час слідування до місця умовної пожежі та бойового розгортання на об’єкті. Вогнеборці, орієнтуючись за спеціально складеними планами пожежогасіння та об’єктовими покажчиками, повинні були правильно розставити техніку, знайти і почати використовувати наявні вододжерела.

Такі навчання проводяться щомісяця на різних об'єктах, аби рятувальники були постійно готові до пожеж будь-якої складності.




ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар