У Коритнянах відкрили новозбудовану амбулаторію

жовтня 23 / 2021


Сьогодні перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький взяв участь у відкритті сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Коритнянській ТГ.

«Ця амбулаторія – одна з 37, які збудували в області у межах національної програми «Доступна медицина». Для цього з Державного бюджету було виділено майже 5,5 млн грн. Об’єкт дофінансували з місцевого бюджету, а кошти ці спрямували на закупівлю меблів, обладнання та інвентарю», – прокоментував Мирослав Білецький.

В амбулаторії Коритнянської ТГ обслуговуватимуть мешканців двох сіл – Коритняни і Кінчеш, загалом це 2500 осіб. Тут є кабінет лікаря, де комфортно оглянути пацієнта, кабінет для огляду дітей, для щеплень, стерилізаційна та власна лабораторія.

Щодня у закладі працюватимуть два сімейних лікарі.

При проєктуванні тут відмовилися від газового опалення, що в нинішніх умовах полегшує роботу закладу та заощаджує кошти на опалення.

Як і інші новозбудовані амбулаторії, заклад отримав службове авто, яке допомагатиме медичним працівникам реагувати на виклики, або ж у разі необхідності дозволить оперативно доставити пацієнта у спеціалізований заклад охорони здоров’я.

«Реалізація проєкту такого роду – це результат спільної роботи керівництва держави і влади на місцях. Покращення якості життя, доступ до якісних медичних послуг на всіх рівнях – пріоритет для Президента та керівництва Закарпаття», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

До кінця року на Закарпатті планують відкрити ще декілька новозбудованих амбулаторій у різних громадах задля покращення якості медичних послуг у сільській місцевості.





Категорія : Суспільство


Залишити Коментар