Рятувальники ДСНС Закарпаття розпочали підготовку до зимового періоду

жовтня 23 / 2021
Наразі у Києві тривають командно-штабні навчання з питань забезпечення безперебійного руху автотранспорту для запобігання виникненню НС на дорогах під час екстремальних погодних умов.

Участь у навчаннях беруть і закарпатські рятувальники, котрі сьогодні, 23 жовтня, під час виїзду регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перевірили готовність сил і засобів Аварійно-рятувального загону спеціального призначення до небезпек зимового періоду.

Даний підрозділ обрано не випадково, адже саме тут, зосереджена більшість спецтехніки, яка, в разі потреби, залучається для ліквідації надзвичайних подій та ситуацій на всій території краю.

Особлива увага зверталась на технічний стан рятувального автопарку, пунктів життєзабезпечення та обігріву. Також були відкориговані розрахунки сил і засобів підрозділу на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням метеорологічних умов, які можуть спричинити порушення нормального функціонування об’єктів життєзабезпечення населення, порушення руху на автомобільних шляхах області.

У разі ускладнення оперативної обстановки в області на перевалах та всіх автошляхах разом з технікою організацій, які обслуговують автомобільні дороги, буде залучено спеціальну аварійно-рятувальну та інженерну техніку рятувальних підрозділів високої прохідності. Також, оперативно-рятувальна служба може задіяти електропідстанції. Вони готові забезпечити електроживленням важливі об’єкти життєдіяльності населення на випадок аварійного відключення електроенергії та роботу розгорнутих пунктів обігріву, для забезпечення життєдіяльності громадян



ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар