На території лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ» висадили 3000 нових дерев

жовтня 16 / 2021
На території лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ» висадили 3000 нових дерев.

Особливістю осінньої лісокультурної кампанії 2021 року стала реалізація екологічної програми Президента України «Зелена країна», головною ціллю якої проголошено за три роки висадити 1 мільярд нових дерев, а за 10 років збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів.

Виконуючи Президентську ініціативу на території Свидовецького лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» відбулася екологічна акція «Створюємо ліси разом». Проведення посадкової акції стало першим заходом на шляху реалізації програми «Зелена країна» у лісовому фонді підприємства. Для того щоб подія надовго залишилася пам’ятною, до втілення акції лісівники застосували креативний підхід: в процесі посадки нових дерев та створення нових лісів (лісорозведення) на площі 0,5 га було висаджено 1500 сіянців і саджанців модрини європейської у формі гігантського серця, обрамленням якого стали висаджені 900 деревцят ялини європейської і 600 деревцят ялиці білої. Основний меседж втіленого задуму - за допомогою природних процесів відобразити любов до лісу і восени через 10 років на кінцевому етапі виконання Президентської програми на місці теперішнього поля продемонструвати панораму молодого лісу з контрастним серцем позолотілої хвої модрини.

Учасниками креативного лісотворного процесу стали народний депутат України Микола Тищенко зі своїми помічниками, Голова Ясінянської територіальної громади Андрій Делятинчук, директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Ігор Піпаш, учні шкільних лісництв та працівники лісової охорони підприємства.

Після завершення процесу садіння учасники заходу отримали пам’ятні подарунки з символікою акції та саджанці щоб також посадити дерево біля свого будинку.

Николай Тищенко
Андрій Делятинчук
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар