У лісових угіддях ДП «Ясінянське ЛМГ» стартувала осіння лісокультурна кампанія

жовтня 09 / 2021
🌲В лісових угіддях ДП «Ясінянське ЛМГ» стартувала осіння лісокультурна кампанія.🌲


🍂 Осінній період року у системі ведення лісового господарства визначено як один з найоптимальніших періодів для лісовідновлення🌲💚. Зазвичай, осіння лісокультурна кампанія включає себе цілий комплекс робіт, які проводиться паралельно чи поетапно. Основними процесами осіннього лісовідновлення є:
- заліснення зрубів шляхом посадки лісових культур,
- інвентаризація лісових культур та розсадників,
- переведення лісових культур у покриту лісом площу,
- посіви
- заготівля лісового насіння.

Під час цьогорічної осінньої лісокультурної кампанії підприємством заплановано здійснити лісовідновлення на площі 15, 5 га. та провести сприяння природному поновленню на площі 10,4 га. Заліснення проводиться на ділянках, де в літній період завершили лісозаготівельні роботи та проведено очистку від порубкових залишків. Загалом буде висаджено 70 тисяч сіянців і саджанців основних лісоутворюючих порід: ялини, ялиці, бука, клен-явора, ясеня та модрини. Сіянці та саджанці для майбутнього лісу ДП «Ясінянське ЛМГ» вирощує у власних розсадниках підприємства.

Особливістю осінньої лісокультурної кампанії 2021 року є старт оголошеної Президентом України масштабної програми із заліснення України «Зелена країна» в рамках якої на території лісового фонду підприємства заплановано провести Всеукраїнську екологічну акцію «Створюємо ліси разом» та роботи зі створення нових лісів (лісорозведення) на площі 0,5 га.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар