Соковита хурма — проти 7 болячок. Помаранчева допомога!

вересня 23 / 2021

Ах, ці соковиті, солодкі фрукти! Тільки побачиш їх і відразу настрій піднімається! Насправді, так і є. Хурма — відмінний антидепресант. Але крім цього, цей помаранчевий фрукт, може принести неоціненну допомогу для здоров’я тим, хто знає про його лікувальні властивості.

Отже, проти яких ще недуг хурма може нас захистити?






Проти проблем із серцем



У деяких країнах хурма буквально означає «сердечне яблуко». Вона багата на калій, магній і натрій, які підтримують серцевий м’яз, залізом, який допомагає крові переносити кисень, що важливо для профілактики серцево-судинних захворювань.

Міцність кровоносних судин, їх еластичність і нормальне функціонування підтримуються вітамінами C і PP, які також містяться в хурмі. Крім того, хурма має слабку сечогінну дію. Це корисно не тільки для нирок, але і при високому кров’яному тиску. Сушену хурму часто використовують для лікування гіпертонії.

Проти застуди




Хурма багата на антиоксиданти, які приносять користь імунітету в цілому. Крім цього, речовини, що додають хурмі злегка «в’язкий», гострий смак, насправді є відмінними антисептиками.

Хурма (і це доведено дослідженнями) чудова навіть проти Staphylococcus aureus і Escherichia coli, не кажучи вже про інші бацили і віруси. До речі, суміш соку хурми з теплою водою — відмінна рідина для полоскання горла при ангіні.

Проти нетравлення шлунка
Цей фрукт дуже добре перетравлюється і містить багато високоякісних пектинів. Саме тому його рекомендують в різних дієтах для вирішення проблем шлунково-кишкового тракту.





Проти проблем з щитоподібною залозою
Хурма — корисне джерело йоду. Близько 100 г хурми містять стільки йоду, скільки потрібно дорослому на день.

Проти шкірних проблем
Розширені пори, прищі, зморшки — від усіх цих неприємностей позбавить хурма, якщо застосовувати її як маску для обличчя. До речі, хурма багата на бета-каротин, який додає здоровий колір шкірі. Вітамін Е, який синтезується в нашому організмі з бета-каротину — це вітамін краси і молодості. Він також покращує зір і стан волосся.



Проти зайвої ваги
У 100 г хурми міститься всього 70 ккал. Через високий вміст клітковини вона надовго дає відчуття ситості.

Проти поганого настрою



Цей зимовий фрукт багатий на магній і вітаміни групи B, які організм синтезує для вироблення гормону радощі серотоніну. Регулярне вживання хурми позбавляє від безсоння, допомагає заспокоїти нерви, протистояти стресам.











Гола правда
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар