Відомо, скільки закарпатців вакциновані від Covid

вересня 23 / 2021

Брифінг щодо переходу України на «жовтий» рівень епіднебезпеки, поточну ситуацію з COVID-19 та вакцинальну кампанію на Закарпатті пройшов сьогодні в Закарпатській ОДА.
Регіональний координатор вакцинальної кампанії в Закарпатській області Вікторія Тимчик наголосила, що ситуація з поширенням COVID на Закарпаття є нестабільною, більше того – має тенденцію до напруження.

«Маємо щоденне збільшення кількості випадків: якщо минулого тижня зафіксували 265 випадків, що на 82 випадки більше за попередній. Також зростають інші індикаторні показники, тобто, ситуація погіршується, – повідомила пані Вікторія.

На фоні збільшення кількості пацієнтів за меддопомогою спостерігається і зростання кількості проведення тестів.

«За попередні два дні ми мали негативну тенденцію щодо заповнення кількості ліжкомісць: мали вже й 55 %, наразі трішки зменшилася. Маємо також хворих діток, за один день минулого тижня захворіло 11 дітей», – уточнила Тимчик.

На фоні неблагоприємної ситуації ми все ж продовжуємо вакцинальну кампанію, минулого тижня було зафіксовано навіть більше 4000 вакцинацій за день. І це був рекорд! Але загальна картина по охопленню вакцинацією все ж сумна: всього 15 %, 8,3 % охоплені двома дозами. Наразі в області щеплення можна зробити трьома вакцинами – Астра Зенека, Файзер, Коронавак.

Також, за словами Тимчик, від завтра в Україні запроваджується «жовта» зона, але обмеження зеленої зони в силі. Вимоги, які діють:



носіння масок у громадських місцях;
заборонено самовільно залишати місця ізоляції;
діють певні заборони на проїзд у громадському транспорті (перебування тільки в масках і тільки на місцях сидіння).
Також, за словами Тимчик, діють заборони на масові збори (в жовтій зоні 1 людина на 4 метри квадратні). Але є послаблення для тих осіб, хто має бодай 1 щеплення. Щодо масових заходів: якщо 80 % організаторів мають жовті/зелені сертифікати та всі присутні мають статус вакцинації, то їх можна проводити. Але при цьому все одно всі учасники повинні дотримуватися маскового режиму!

Заклади громадського харчування: повертається норма щодо розміщення не більше 4 осіб за 1 столиком, дистанціюванні між столами; діють обмеження в басейнах та фітнесзалах; по кінотеатрах – наповнення на 50 %, преференції надаються вакцинованим.

«Тому я закликаю все ж вакцинуватися, адже всі ми розуміємо, що вакцинація дозволяє полегшити перебіг захворювання та уникнути складних форм», – уточнила Тимчик.

Запроваджений жовтий рівень діятиме до кінця року, зазначили на пресконференції.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар