На Хустщині відкрили новозбудовану амбулаторію

червня 15 / 2021

На Хустщині відкрили новозбудовану амбулаторію
опубліковано 15 червня 2021 року о 12:02
Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков разом із першим заступником Мирославом Білецьким відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини в селі Нижній Бистрий Хустського району.

Очільник області зазначив, що світла і простора, вона із числа об'єктів нового будівництва.

«Всього ж на Закарпатті у межах державної програми «Доступна медицина» збудували у сільській місцевості 37 нових закладів охорони здоров’я», - прокоментував Анатолій Полосков.

Кошторисна вартість об’єкта склала майже 6 млн. 822 тис. грн. Понад 5 млн грн профінансували із Державного бюджету, районний бюджет додатково виділив ще 665 тис. грн.

Відповідно до вимог проєктно-кошторисної документації для закладу закупили необхідне для роботи та обслуговування населення оснащення.

«Тепер по допомогу чи консультацію лікаря мешканці можуть звернутись у своєму населеному пункті. Певен, що тут зручно буде працювати медикам та затишно і комфортно перебувати пацієнтам. Така модернізація сільської медицини буде лише на користь громаді.


Вітаю громаду з відкриттям нового об’єкта!» - зазначив Анатолій Полосков.

Якісні медичні послуги, консультація лікаря, огляд у педіатра, календарні щеплення – усього цього потребує кожен із нас у повсякденному житті. І якщо у містах ти можеш обрати, у яку клініку звернутись, то у мешканців сіл з цим значно складніше. Саме тому особливого значення набуває питання якості медичних послуг у сільській місцевості.

«Наші зусилля направлені на реалізацію програм Президента України Володимира Зеленського, які покликані вирішувати саме ці надважливі завдання», - додав очільник Закарпатської ОДА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар