Довгих 15 років Яблунівка на Хустщині йшла до цього моменту

червня 14 / 2021

Відкриття оновленого, світлого, просторого дошкільного навчального закладу, а з ним і фельдшерсько-акушерського пункту. Хоча не буде перебільшенням, якщо скажемо, що чекала цього всі 20 років, адже існуючий дитсадок у 2001 році зруйнував паводок.
Було відрадно нарешті разом з Анатолій Полосков - голова Закарпатської ОДА відкрити його для громади.
Будівельні роботи на об’єкті реконструкції під дитячий садок та ФАП стартували у 2006 році. З перервами тривали кілька років. А завершити їх вдалося після того, як проєкт у 2020 році включили у програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Загальна кошторисна вартість проєкта – понад 10 млн. грн. З них більш ніж 7, 5 млн. грн. профінансували з державного бюджету.

Таким чином, у Яблунівці зробили реконструкцію старої будівлі з утепленням, замінили дах, вікна, двері, покращили матеріально-побутові умови, влаштували власну кухню, харчоблок, додатково створивши при цьому 40 місць у дошкільному навчальному закладі. Особливою радістю для вихованців закладу стане яскравий майданчик для ігор, лабіринти та іграшки у приміщенні.

Під час реконструкції об’єкту підрядник розділив входи до приміщення таким чином, щоб діти і їх батьки та відвідувачі ФАПу не контактували.
Такі соціальні об’єкти вкрай важливі для наших сіл. Для громади Яблунівки - це важливий елемент і потужний крок для розвитку та процвітання.

Повідомив заступник голови закарпатської ОДА Мирослав Білецьки.







Категорія : Суспільство


Залишити Коментар