На Закарпатті вперше зробили перинатальне дослідження на МРТ (фото)

травня 25 / 2021
Дослідження провели 8 травня у медичному центрі «Діамед».
Вперше на Закарпатті у Медичному центрі «Діамед» було проведено перинатальне дослідження плоду, на апараті магнітно-резонансний томограф фірми Siemens Magnetom Aera напруженістю магнітного поля 1.5 Т.

МРТ дослідження плода дає можливість прицільної діагностики вад розвитку нервової системи (аномалії розвитку головного мозку, спинного мозку, хребта), аномалії розвитку гепато-біліарної, сечо-видільної системи, дефектів передньої черевної стінки, новоутворень плода; діагностики ускладнень багатоплідної вагітності та патології плаценти (захворювання трофобласту, аномалії прикріплення плаценти).

Магнітно-резонансна томографія плода може бути виконана в терміні вагітності 20 тижнів та більше, виключно за направленням лікаря акушер-гінеколога, який займається веденням вагітності.

Обстеження виконується в положенні лежачи на спині із застосуванням м’якої багатоканальної котушки, яка одягається на черевну порожнину вагітної жінки. Особливої підготовки до дослідження не потрібно. З жінкою в кабіні МРТ може знаходитись чоловік або будь-хто з близьких родичів, для більш комфортного і спокійного проведення процедури.

Перинатальне дослідження плода виконується після скринінгового ультразвукового дослідження другого триместру вагітності в разі клінічної необхідності, для точної верифікації патологічних змін плода.

МРТ дослідження були виконані завідуючою діагностичного відділення, лікарем-рентгенологом к.м.н. Агій Владиславою Іванівною, разом з лікарем-радіологом, консультантом фірми “Siemens” – Маріо Таха, одним з найкращих радіологів України.

Паралельно з цим дослідження було проведено вдосконалення техніки виконання магнітно-резонансної томографії та вдосконалення протоколів сканування різних органів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар