У медичному центрі Ужгорода провели новітнє дослідження плоду (фото)

травня 09 / 2021
У суботу, 8 травня, у медичному центрі «Діамед» в Ужгороді відбулася знакова подія. Вперше на теренах Закарпаття на базі медзакладу проведено перинатальне дослідження плоду на магнітно-резонансному томографі.

Потужний апарат Siemens Magnetom Aera, напруженістю магнітного поля 1.5 Т, дав можливість чітко дослідити та зрозуміти проблему, на яку звернули увагу спеціалісти. МРТ дослідження проводилися командою «Діамеду» разом з лікарем-радіологом, консультантом фірми “Siemens” – Маріо Таха, одним з кращих радіологів України.

«Магнітно-резонансна томографія плоду рідкісне, але дуже важливе дослідження. Зазвичай до нього звертаються при аномаліях розвитку будь-яких органів плоду, які важко діагностувати за допомогою УЗД. Серед них: підозра на патології мозку, судин, живота, ретроперитонеального простору і тазу, ускладненнях багатоплідної вагітності, визначенні можливості пренатальних оперативних втручань чи дослідженнях плаценти», - розповідає кмн, завідувач діагностичним відділенням медичного центру "Діамед" Владислава Агій.

Як уточнює спеціаліст, така процедура може бути виконана в терміні вагітності 20 тижнів та більше. Обстеження виконується в положенні лежачи на спині із застосуванням м’якої багатоканальної котушки. Особливої підготовки дослідження не потребує. З жінкою в кабіні МРТ може знаходитись чоловік або будь-хто з близьких родичів, для більш комфортного і спокійного проведення процедури.

«Для нас це новий крок у розвитку, який покликаний збільшити діагностичний потенціал для наших найменших пацієнтів. У цьому напрямі працюватимемо і розвиватимемося й надалі», - резюмує Владислава Агій.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар