Здоровий хруст на перекус: в Ужгороді започаткували виробництво крафтових фруктових чипсів

травня 09 / 2021
У сучасному світі здорове харчування - не просто данина моді, а й важлива необхідність. Люди починають більше піклуватися про власне здоров'я і намагаються змалечку привчати до цього своїх дітей. У нашому суспільстві, на жаль, досі існують міфи, що корисне - це мало того, що несмачно, та часто ще й дорого, але є серед нас сміливці, які доводять протилежне.

Такою є ужгородка Оксана Туряниця, яка минулоріч перемогла у конкурсі від Агенції регіонального розвитку і отримала фінансування для реалізації власного проєкту. Так на Закарпатті з'явилися "Beoki" - фруктові чипси, які задовольнять смаки як любителів правильного харчування, так і охочих похрустіти чимось під час перегляду серіалу. Як каже засновниця, назву підбирали таку, яка би підкреслила користь продукції, а "Beoki" - це щось на кшталт "най тобі буде добре".

Наразі на прилавках ужгородських "Зін" можна знайти два різновиди чипсів - яблучні та яблучно-апельсинові, але у планах Оксани розширити лінійку продукції, використовуючи сезонні овочі, фрукти та ягоди, надаючи перевагу врожаю, вирощеному на Закарпатті. Деякі школи Ужгорода також продають снеки "Beoki" у власних торговельних точках. Учні ліцею "Лідер", класичної гімназії та школи №3 мають змогу смачно перекусити без шкоди для власного здоров'я.

Фруктові чипси "Beoki" виробляють за допомогою інфрачервоної сушарки, що надає готовому продукту ряд переваг. Завдяки продуманій технології висушені фрукти та овочі зберігають корисні мікроелементи та вітаміни. Інфрачервоні промені активно знищують шкідливу мікрофлору, що робить продукцію максимально безпечною для вживання та значно збільшує терміни придатності товару.

Крім того, використання інфрачервоних сушарок є повністю екологічним, адже не несе шкоди ні для людського організму, ні для навколишнього середовища, що є також дуже важливим у сучасному світі, в якому активно постає питання збереження природи та пошуку екологічних альтернатив.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар