У Мукачеві створено 6 дитбудинків сімейного типу

березня 09 / 2021

На початок року на обліку служби у справах дітей перебуває 249 дітей, з них: 192 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 57 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, 68 опікунів, 12 батьків-вихователів, 9 прийомних батьків, 6 кандидатів в усиновлювачі.

Відомості про кожного з них внесені до всеукраїнської бази даних ІЄАС «Діти», здійснюється контроль за дотримання прав та інтересів дітей.



З загальної кількості облікованих дітей 123 дитини влаштовані до сімейних форм виховання, 90 дітей підлягають усиновленню. Для реалізації права статусних дітей на виховання в сімейному оточенні на території міста працюють 6 дитячих будинків сімейного типу та 5 прийомних сімей.

Упродовж 2020 року проведена реєстрація народження 4 немовлят залишених батьками в лікарняних закладах, на облік служби взято 19 - дітей-сиріт, 48 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 26 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Внаслідок проведених заходів: 4 дітей усиновлені, 6 дітей повернуті на виховання у біологічні родини, 19 дітей зняті з обліку внаслідок подолання батьками складних життєвих обставин, 22 статусних дітей влаштовані до сімейних форм виховання.

З метою захисту житлових та майнових прав дітей, залишених батьківського піклування: накладено 3 заборони на відчуження житла, власниками або співвласниками якого є діти, за 15 дітьми закріплено право користування житлом, в якому вони проживали на час набуття статусу, 17 дітей взяті на квартирний облік.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар