На Закарпатті турки завершили ремонт найвисокогірнішої дороги державного значення (ВІДЕО)

листопада 29 / 2020
На Закарпатті турки завершили ремонт найвисокогірнішої дороги державного значення (ВІДЕО)

Дорога йде вздовж Боржавського хребта, проходить через Воловецький та Подобовецький перевали.

Рух найвисокогірнішою дорогою державного значення – Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я відкрито. Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомила Служба автомобільних доріг у Закарпатській області. Ремонт маршруту у рамках програми Велике будівництво провели у 2020 році.

По всій протяжності підсилений шар основи – щебенево-піщана суміш укріплена цементом – 15 см, влаштований вирівнюючий шар асфальтобетону – 10 км та верхній шар із щебенево-мастикового асфальту – 5 см. Виконано габіонне кріплення верхових та низових укосів та перевальних ділянках, зокрема на Воловецькому та Подобовецькому (Пилипецькому) перевалах. На маршруті оновлено 15 малих та 4 середніх мостів.

Бар’єрне огородження влаштоване відповідно до європейських стандартів – світлоповертаючі елементи вмонтовані у деталі конструкцій, відновлена організація дорожнього руху із заміною усіх дорожніх знаків.

Роботи виконував підрядник «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальний кошторис – 669 млн гривень.

Найвища відмітка по поверхні дороги – 732,38 м над рівнем моря, найнижча – 430,03 м. Дорога має десятки штучних споруд – мостів, труб та підпірних стін, та складну конфігурацію у плані, а саме велику кількість кривих на кілометр.

Т-07-18 зв’язує два важливі маршрути, міжнародну трасу М-06 Київ – Чоп та дорогу Р-21 Долина – Хуст.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар