200 телевізорів та 300 комп`ютерних систем передали районним бібліотекам, дитячим будинкам

жовтня 25 / 2020
Перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба розповів, що Закарпаття – друга область, після Миколаївської, яка отримала таку допомогу

Олег Коцюба:

«У часи діджиталізації та дистанційного навчання такі гаджети украй необхідні. 29 вересня минулого року Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна у мережі Інтернет. На цій платформі кожен може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом, який називаємо «освітні серіали». Саме завдяки комп`ютерам та телевізорам ці матеріали стануть доступнішими» .

Завідувачка відділу проєктної та соціокультурної діяльності Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка розповіла, що така допомога наразі дуже потрібна.

«Комп`ютерна техніка, яка сьогодні отримали бібліотеки краю, безперечно полегшить роботу бібліотечним працівникам, дасть нові можливості для організації робочого процесу, сприятиме підвищенню рівня цифрової грамотності населення та розвиватиме нові безкоштовні інформаційні послуги для користувачів».

Ініціатива від партнерів «Favorit Foudation”, Асоціації розвитку туризму за сприяння Офісу Президента України, Міністерства цифрової трансформації, Закарпатської обласної державної адміністрації, Української бібліотечної асоціації та Червоного хреста.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар