Транскордонні проекти: Тячівщина також задіяна, у пріоритеті медицина

серпня 05 / 2020
Транскордонні проекти: Тячівщина також задіяна, у пріоритеті медицина
Нещодавно була підписана грантова угода за проєктом «Комунікація – це ключ» за підтримки Європейського Союзу, в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 відповідно до фінансової угоди між Європейським Союзом та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Головним партнером проєкту є муніципальна лікарня Сігету-Мармацієй (Румунія), українським партнером виступає Солотвинська селищна рада.

Пріоритет програми – підтримка розвитку медичних послуг та доступу до здоров’я.

Як очікується, результатом проєкту стане покращення стану здоров’я громадян на відповідній території і зниження ризиків епідеміологічних небезпек для людини.

Заходами проєкту передбачається проведення ремонтних робіт для модернізації інфраструктурних приміщень для трьох медичних закладів Солотвина (по вул.Шахтарська, 28, Борканюка, 12 та 2), що створить більш адекватний простір для роботи персоналу лікарень. Також заплановано придбати 79 нових медичних засобів та інструментів для діагностики та втручання. Це полегшить роботу лікарів, забезпечить точність результатів, збільшить швидкість діагностики та втручання, скорочить робочий час для виконання того чи іншого завдання.

Також для медперсоналу, що взаємодіє з пацієнтами, організують кілька серій спеціалізованих семінарів.
Кошторисна вартість проекту (програми) складає 299 704,30 євро, з яких бюджет для України – 140 078,60 євро, грант ЄС – 269 738,87 євро (90% від вартості проекту на всіх партнерів), грант для України – 126 070,74 євро, (42,07%), сиівфінансування українського партнера – 14 007,86 євро (що становить 4,67%).

Термін реалізації проєкту становить 18 місяців від дня підписання грантового контракту (15 липня 2020 року).
Також на стадії реалізації – транскордонний проєкт «Профілактика та загальна оборона в надзвичайній ситуації», який фінансується Європейським Союзом в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. В Україні партнером проекту виступає Солотвинська селищна рада, головним партнером є комуна Сарасау повіту Марамуреш (Румунія).

Основною метою проєкту є розвиток співпраці між Румунією та Україною у сфері надзвичайних ситуацій, підготовка заходів для підвищення потенціалу управління та реагування у випадках надзвичайних ситуацій, спричинених природними або антропічними катастрофами в комуні Сарасау та Солотвині.

Заходами проєкту передбачається закупівля спеціального обладнання для ліквідації наслідків під час повеней та інших надзвичайних ситуацій (пожеж, землетрусів, тощо – оснащення кожного партнера цифровими сиренами сигналізації, розробка спільної системи управління проблемами у прикордонній зоні, проведення заходів для запобігання повеней; підвищення ефективності роботи персоналу в надзвичайних ситуаціях для швидкого та ефективного втручання у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Загальний бюджет проекту становить 488 541,99 євро, грант ЄС – 439 687,79 євро (90%), грант для українського партнера становить 241 000,86 євро, внесок партнерів – 10%, тобто 48 854,2 євро (для Солотвинської селищної ради становить 24 100,09 євро).

В рамках виконання проекту передбачено закупівлю спеціального обладнання: трактор, екскаватор-навантажувач, машина для очищення труб, обладнання для автоматичного очищення стоку, трактор-причіп, комунальний транспорт для прибирання снігу, моторні насоси для стічних вод.

Як повідомляють у селищній раді Солотвина, наразі триває тендер на закупівлю екскаватора-навантажувача.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар