На Тячівщині у двох навчальних закладах створять класи віртуальної реальності

червня 04 / 2020
На Тячівщині у двох навчальних закладах створять класи віртуальної реальності
21 травня відбулася стартова прес-конференція проєкту 2soft/1.1/137 «Віртуальна реальність єднає Карпати: інтерактивні шкільні лабораторії», що реалізується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 (www.ro-ua.net) за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Участь у заході взяли менеджери КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради», яке виступає головним партнером проєкту, менеджер партнера – відділу освіти Тячівської РДА – Василь Гайович, а також директорка Солотвинського ліцею-інтернату з румунською мовою навчання імені М.Емінеску Адріана Поп та представники ЗМІ. В процесі були обговорені особливості реалізації проєкту, перспективи інноваційного розвитку освіти в школах Тячівського району.
Загальною метою проєкту є збільшення потенціалу середніх шкіл для підвищення мотивації до навчання та працездатності учнів (7-17 років), а також підвищення якості освіти через партнерство, інновації та інтерактивні освітні технології в прикордонних громадах повіту Сату-Маре та Закарпатської області.
Загальний бюджет проєкту складає 332,580,5 євро (9772721,7 грн.), з яких внесок ЄС – 299,286.85 євро (8794403,4 грн.), де бюджет для України становить 166,936,5 євро (4806268,77 грн.). Термін реалізації – 18 місяців.
Проєкт реалізується спільно з партнерами з Румунії: середньою школою «Mircea Eliade» в Сату-Маре та технічною школою «Anghel Saligny» в Турті (повіт Сату-Маре).
В рамках програми у Солотвинському ліцеї-інтернаті зроблять поточний ремонт класу площею 100 кв. м. з потенціалом зонування та окремим індивідуальним входом до приміщення, в якому буде встановлено обладнання віртуальної реальності.
У Нижньоапшанській ЗОШ І-ІІІ ст. обладнають комп’ютерний клас, для чого закуплять 16 ПК.
Для обох закладів закуплять обладнання віртуальної реальності. Учителі пройдуть тренінги з використання технологій та програми Scratch, які будуть організовані на базі комп’ютерного класу, створеного у школі Нижньої Апші.
В рамках проєкту пройде транскордонний Scratch-кубок. Змагання проходитимуть у два етапи: національні змагання в Румунії та Україні та міжнародний фінал, так званий «Scratch weekend» в Україні.
Після встановлення обладнання, в пілотних школах пройдуть тестові уроки у класах віртуальної реальності. Також проведуть транскордонну конференцію про використання новітніх технологій в освіті.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар