Сьогодні та завтра православні християни відзначають завершальне свято різдвяно-новорічного циклу - Водохреще

січня 06 / 2024
З
ХРЕЩЕННЯМ ГОСПОДНІМ!

Сьогодні та завтра православні християни відзначають завершальне свято різдвяно-новорічного циклу - Водохреще. Традиційно цього дня згадують важливу подію в житті Ісуса Христа - його хрещення в річці Йордан. Свято також називають Богоявленням. У всіх храмах на Водохреще служать святкову літургію, що завершується великим освяченням води, яка в цей день стає цілющою і символізує початок життя та духовного очищення.

До святкування Хрещення Господнього долучився персонал Західного регіонального управління та органів охорону кордону.
Зокрема, у Львові військові капелани різних конфесій звершили Чин великого освячення води та молитовно згадали наших Захисників і Захисниць, котрі мужньо стоять на фронті, і тих, що полягли в бою за волю і Незалежність нашої держави.

На Закарпатті, Волині та Буковині військові капелани провели богослужіння та чин великого освячення води. Усі охочі набрали освяченої води, аби в разі потреби споживати її як помічну.

✨ У світлий день Водохреща щиро бажаємо кожному відчути благодать Богоявлення Господнього. Нехай освячена Йорданська вода надає нам сили і міць, здоров'я та витримку, захистить від ворога та очистить від усякої скверни.

ХРИСТОС ХРЕСТИВСЯ! У РІЧЦІ ЙОРДАН!
Категорія : Релігія


Залишити Коментар