Закарпатський греко-католицький священник, на якого наклали “кару суспензи”, перейшов до ПЦУ

вересня 20 / 2023
Закарпатський греко-католицький священник, на якого наклали “кару суспензи”, перейшов до ПЦУ

Протоієрей Василь Мандзюк перейшов з Мукачівської греко-католицької єпархії до кліру Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України. Про це повідомляє пресслужба МКЄ ПЦУ.

Повідомляється, що 13 вересня 2023 р., за власними переконаннями, протоієрей Василь Мандзюк, священик парафій Різдва Пресвятої Богородиці та Воскресіння ГНІХ Мукачівської греко-католицької єпархії у смт Міжгір’я Хустського району звернувся до керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України з письмовою заявою прийняти його у клір даної єпархії ПЦУ.


“Після вивчення матеріалів особової справи протоієрея Василя Мандзюка та проведення з ним співбесіди, владика Віктор Бедь задовольнив дану заяву та прийняв протоієрея Василя Мандзюка у клір Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України, про що було видано відповідний указ від 15 вересня 2023 р. № 15-2/09-23.

У відповідності до указу керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією ПЦУ, від 19.09.2023 р. № 19-1/09-23 протоієрей Василь Мандзюк призначений священиком храму на честь святителя Миколая Свято-Миколаївського єпархіального подвір’я/єпархіального монастиря Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України у смт Чинадієво Мукачівського району”, – інформує МКЄ ПЦУ.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар