Яке сьогодні, 27 червня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

червня 27 / 2023

Сьогодні, 27 червня, День мікро- малих та середніх підприємств. Віряни вшановують пам'ять пророка Єлисея. До Нового року залишилося 187 днів.

27 червня 2023 року — вівторок. 489-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 27 червня, церковне свято
27 червня в церковному календарі – день пам’яті пророка Єлисея. Він був пророком з гори Кармель (Ізраїль). Поставив його своїм спадкоємцем пророк Ілля. В Біблії його часто називали Божим чоловіком. Єлисей народився в родині Сафана в місті Авел-Мехола. Зробив пророк за своє життя чимало див. Наприклад, в Єрихоні, де люди жалілися, що в джерелі, звідки вони п'ють воду, рідина стала неприємною на смак, Єлисей її оновив. Дожив пророк до глибокої старості та навіть після смерті чудеса не покинули його тіла. Коли мощі Єлисея положили в печеру, де лежав покійний, то небіжчик воскрес.

Що не можна робити цього дня
Не лихословте, не сваріться.
Не варто пити алкогольні напої.
Не рекомендовано позичати гроші.
Народні прикмети і традиції на 27 червня
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

дивилися, який сьогодні день: весь день дощить, отже, негода буде ще протягом 7-ми тижнів;
багато мошок та комарів — до гарного врожаю грибів і ягід;
іржуть коні — чекайте на хороший урожай вівса;
півень голосно співає в дивний час — до біди.

27 червня іржуть коні — чекайте на хороший урожай вівса / Фото: Pexels
Триває сезон висівання гречки. Здавна вірили, якщо на Єлисея стоїть суха погода і досить тепло, то гречка добре вродить. А ось дощі пророкували тривалу негоду і поганий урожай цієї культури. А ще за традиціями 27 червня освячували новий одяг, щоб він приніс своєму власникові лише добро.

Погода на 27 червня
Сьогодні, 27 червня, в Києві ясно до вечора, коли на небі з'являться хмари, без опадів. У Львові хмарно, вранці дрібний дощ, який може вдень посилитися, але до вечора припиниться. У Харкові похмуро, але ввечері може прояснитися, весь день дощитиме і припинеться лише ввечері. В Одесі хмари до вечора, коли небо проясниться, без опадів.

Температура повітря в Києві — +25 вдень та +15 вночі. У Львові — +21 вдень та +15 вночі. У Харкові — +20 вдень та +14 вночі. В Одесі — +29 вдень та +18 вночі.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар