Церковне свято 31 серпня 2022 - прикмети та заборони дня

серпня 31 / 2022

Що можна робити 31 серпня, а які дії церква вважає гріховними - дізнайтесь у матеріалі УНІАН.

Флор і Лавр були братами, працювали каменотесами, жили в Іллірії. Одного разу їх запросили будувати храм в сусідній країні. Виконуючи роботи, брати проповідували язичникам християнство, а гроші, отримані за роботу, віддавали нужденним. У підсумку багато ідолопоклонників увірували в Христа. Існує легенда, що один хлопчик позбувся ока через осколок каменю, що відскочив під час роботи братів. Батько хлопця розлютився, але Флор і Лавр переконали його увірувати в Спасителя, і тоді син знову буде бачити. Батько хлопчика так і зробив, дитина побачила, обидва вони хрестилися.

Закінчивши роботи, брати разом з усіма тими, хто увірував, звели храм на честь істинного Бога і знищили ідолів. За це правитель країни піддав їх страшним мукам. На честь цих святих люди відзначають народне свято 31 серпня - день Флора і Лавра-конячників.

Православне свято 31 серпня - день пам'яті преподобного Іоанна Рильського
Чоловік був болгарином, жив в X столітті. Після смерті батьків, Іоанн прийняв чернечий постриг, роздав майно жебракам і оселився на горі. В один із днів на нього напали розбійники, тоді він змушений був піти в пустелю на річці і оселитися в дуплі. Харчувався Рильський рослинами, оточували його дикі звірі, а людей він не бачив багато років. Пізніше його виявили люди і стали приходити за зціленнями. Рильський заснував святу обитель, де став ігуменом і до глибокої старості займав цей пост. Мощі його досі зберігаються в м Тирново.

Церковне свято сьогодні - день пам'яті священномученика Еміліана
Еміліан жив в епоху, коли імператори Максиміліан і Діоклетіан відкрили гоніння на християн. Юнак побажав прийняти страждання за Христа і відправився зі своїми братами до Італії, де його за благочестиві наміри обрали єпископом. Правителі дізналися про те, що Еміліан звертає людей в християнство і наказували йому зректися свого бога.

Еміліан сказав Максиміліану: "Якщо ти вважаєш, що мій Бог - безсилий, принесіть хворого і кожен з нас хай молиться про його здоров'я. Від чиїх молитов людина одужає, той і буде правий". Імператор погодився, привели хворого. Язичницькі жерці молилися довго, але результату не було. Еміліану варто було лише доторкнутися до розслабленого, як він негайно одужав.

Багато язичників повірили в Спасителя і відкинули ідолів. Імператор вирішив, що це - чари і наказав мучити християнина, але він залишався неушкоджений. Лише в кінці, убивши братів і вчителів Еміліана, імператор Максиміліан умертвив і його самого.

Прикмети 31 серпня

зоря багряно-червона - до вітряної та дощової погоди;
кінь пирхає і б'є копитом - до негоди;
не встигнеш посіяти на Флора - до поганого врожаю в наступному році.
Що сьогодні не можна робити
У цей день категорично заборонено лаятися, позичати гроші, працювати з кіньми і запрягати їх.

Що можна робити 31 серпня
Наші предки вірили, що 31 серпня потрібно особливу увагу приділяти коням. Їх мили, чистили, годували свіжим вівсом, а в гриви вплітали стрічки. Проте, використовувати коней для роботи ні в якому разі не можна.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар