Сьогодні православні святкують Велике церковне свято: День Святої Трійці

червня 12 / 2022
2022 року День Святої Трійці, або П'ятидесятницю, в Україні відзначають сьогодні, 12 червня. Дата цього великого християнського свята змінюється рік у рік, оскільки прив'язана до місячно-сонячного календаря.

Так, Трійцю відзначають на 50-й день після Великодня (звідси назва – П'ятидесятниця). У православ'ї День Святої Трійці є двонадесятим святом, тобто одним з дванадцяти найважливіших після Світлого Воскресіння Христового.


Церква цього дня згадує, як Святий Дух у вигляді вогненних язиків зійшов на апостолів Ісуса Христа та Пресвяту Богородицю, що Спаситель передбачив перед Своїм Вознесінням.

Свято також нагадує вірянам про три Обличчя єдиносущного Бога: Отця, Сина і Святого Духа. Крім того, на Трійцю відзначають день народження Церкви.

Напередодні храми служать всеношну, а на саму Трійцю люди освячують трави та гілочки дерев, які потім зберігають увесь рік як захисний оберег.

В Україні поширена назва Зелені свята, а також Зелений тиждень (тиждень після Трійці), оскільки одна з головних традицій Трійці – прикрашання житла зеленню.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар