На 16-ій сесії обласної ради депутати розглянуть майже 50 питань

вересня 24 / 2024
На 16-ій сесії обласної ради депутати розглянуть майже 50 питань
☝️ Сьогодні під головуванням Романа Сарай за участі заступника голови Закарпатської ОВА Василя Іванча та представників фракцій ради відбулося засідання президії Закарпатської обласної ради.
👉 Засідання президії Закарпатської обласної ради розпочалося з приємної місії. Перший заступник голови Андрій Шекета від умені 72-ої Окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних запорожців за підтримку українських воїнів, військових підрозділів, які боронять українську землю від російських агресорів урочисто вручив начальнику управління правового забезпечення виконавчого апарату Олегу Сигидіну подяку.
👉 Члени президії розглянули майже 50 питань, що стосуються комунальних закладів і майна ради, внесення змін до окремих рішень та звернень обласної ради.
👉 Під час пленарного засідання 16-ої сесії президія пропонує депутатам затвердити обласні програми та змін до них, зміни до обласного бюджету на 2024 рік, затвердити Положення про «Комунальну станову «Виноградівський геріатричний пансіонат» у новій редакції, Звіт про виконання фінансового плану КП «Закарпатський інформаційно-аналітичний центр» та Статут КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» у новій редакції.
👉 Під час пленарного засідання сесії президія рекомендувала депутатському корпусу підтримати внесення змін до Програми фінансового забезпечення проєктів міжнародної технічної допомоги на 2021 – 2024 роки, рішення щодо здійснення державно-приватного партнерства щодо проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловими приміщеннями, що розташовані за адресою: м.Берегове, вул. Габора Бетлена, буд.1. Ця будівля відома, як палац князя Габора Бетлена, є пам’яткою національного значення і повинна бути реконструйована коштом приватного інвестора. У подальшому її використовуватимуть як освітній заклад та музей.
👉 Президія рекомендувала винести на сесію питання щодо призначення Валентина Пацкана керівником комунального підприємства «Закарпатський інформаційно-аналітичний центр» Закарпатської обласної ради. До цього він 1,5 року працював у статусі виконуючого обов’язки директора.
👉 Під час сесії депутати розглядатимуть низку звернень. Зокрема, мова йде про посилення публічного висвітлення інформації стосовно полонених і безвісті зниклих військовослужбовців ЗСУ та сприяння визволенню їх із полону, створення гідних умов військовослужбовцям, які перебувають у медичних закладах під час лікування та реабілітації та не допущення реалізації змін, які спричиняють негативні наслідки у сфері охорони здоров’я та нівелюють позитивні здобутки реформи системи фінансування охорони здоров’я.
👉 Президія пропонує депутатам на черговій сесії розглянути низку майнових питань. Зокрема – рішення щодо включення низки будівель та приміщень до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають приватизації, надання дозволів про списання рухомого транспортних засобів з балансу комунальних підприємств Закарпатської обласної ради та вилучення та закріплення рухомого та нерухомого майна об’єктів комунального майна.
☝️ Засідання 16-ї сесії обласної ради VІІІ скликання відбудеться у четвер 26 червня. Початок – об 11.00
Категорія : Політика


Залишити Коментар