Зустріч української та угорської делегацій у розширеному форматі

січня 29 / 2024


Важливі питання для України й Угорщини, окремі з яких стосуються саме Закарпаття. Усе з чітким планом, термінами та дорожньою картою реалізації.
✔️На порядку денному – питання євроінтеграції України та підтримки цього шляху з боку Угорщини. Тут є повна підтримка наших партнерів: Україна – це Європа, і наступні рішення будуть це закріплювати.
✔️Також на зустрічі обговорили відкриття перспективних пунктів пропуску між Україною та Угорщиною в межах Закарпатської області, розширення роботи наявних пунктів для пропуску вантажних транспортних засобів зі зміною режиму функціонування окремих з них. Порушили й питання реконструкції мосту в ПП «Тиса» та прикордонної інфраструктури інших пунктів пропуску. Профільні міністерства країн уже займаються реалізацією домовленостей.
✔️Маємо згоду наших партнерів на участь у фінансуванні ініціативи зі створення обласного реабілітаційного центру «4.5.0. Recovery center», проєктування якого вже завершене.
✔️Угорщина приєднається до України в проєкті забезпечення новим медичним обладнанням Берегівської центральної районної лікарні ім. Б. Ліннера, котру збудували за кошти державного та місцевого бюджетів. У цьому закладі з-поміж інших реабілітацію проходять поранені захисники.
☝🏻Маємо запит від угорських партнерів на окремі уточнення або доповнення до нормативних документів, які регулюють питання освіти та життєдіяльності національних спільнот. Будуть відповідні доручення на опрацювання питань і спільне рішення.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА
Категорія : Політика


Залишити Коментар