Заява Тороцкоі про Закарпаття: спроба завадити зустрічі Зеленського з Орбаном

січня 28 / 2024

Угорський політик Ласло Тороцкоі, лідер ультраправої партії Mi Hazank, заявив, що якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, його партія претендуватиме на Закарпаття як єдина парламентська партія. Він назвав у своїй заяві зовнішню політику Віктора Орбана і “Фідес” “повним божевіллям” і незрозумілою.

Ця заява була зроблена ще минулого року але її почали «рокручувати» на тлі візиту угорського міністра закордонних справ Петера Сіярто до Ужгорода 29 січня. Під час візиту Сіярто зустрінеться з головою офісу Президента Андрієм Єрмаком.

Заява Тороцкоі може бути спробою завадити зустрічі Зеленського з Орбаном. Вона також може бути спробою посилити вплив Mi Hazank у Закарпатській області.

Заява Тороцкоі є неприйнятною і небезпечною. Вона суперечить принципам міжнародного права і може призвести до дестабілізації ситуації в регіоні.

Україна є суверенною державою, і її територія не підлягає анексії. Будь-які спроби змінити статус Закарпатської області будуть зустрінуті рішучою протидією з боку України та міжнародної спільноти.

Візит Сіярто до Ужгорода є важливим кроком у зміцненні українсько-угорських відносин. Зустріч Зеленського з Орбаном може стати можливістю для обговорення шляхів мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Заява Тороцкоі може завадити цим позитивним процесам. Вона може призвести до посилення напруженості між Україною та Угорщиною, а також до ескалації конфлікту в Закарпатській області.

Україна повинна рішуче засудити заяву Тороцкоі. Слід також закликати угорський уряд до офіційної відмови від цієї заяви.

Україна повинна також активізувати свої дипломатичні зусилля щодо зміцнення українсько-угорських відносин. Слід закликати угорський уряд до більш активної ролі в мирному врегулюванні конфлікту в Україні.

Позиція Уряду Угорщини, кардинально не сходиться з заявами радикалів – Угорщина першою визнала незалежність України. Тут постає питання хто не зацікавлений в нормалізації відношень України та Угорщини, а це в першу чергу росія та її проплачені політичні сили.

Цікаво, що в Україні є теж «бажаючі» насолити в цю не просту політичну ситуацію можна пригадати дії «газди» Закарпаття Віктора Балоги та зняття символу угорців пам’ятника «Турулу» в Мукачеві. Та інші…



Повідомляє - https://transcarpathia.news/
Категорія : Політика


Залишити Коментар