Віктор Балога розкритикував Андрія Балогу за злочинне використання бюджетних коштів

липня 18 / 2023

Що залишилося "поза кадром" довгоочікуваної сесії?

ЧИ ВСЕ - ЗАДЛЯ ФРОНТУ? ЧИ ВСЕ - ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ?

4 липня 2023 року, коли депутати міської ради, нарешті, зібралися після тривалої перерви під приводом "невідкладної допомоги ЗСУ", ними було прийнято рішення збільшити загальний обсяг програми з благоустрою на 75 мільйонів гривень - з 433 до 508 (в тому числі тільки "на посадку квітів, кущів дерев тощо" передбачено спрямувати майже 29 мільйонів гривень).

Вчорашній пост народного депутата України Віктора Балоги, в якому він нищівно розкритикував "вболівальників" ЗСУ, яким "подобаються клумби та пофарбовані бордюрчики, бо така совкова ментальність", у будь-якої людини мимоволі викликав чимало «невдобних» запитань та відчуття тотального «де-жавю».

І дійсно, якщо пана Балогу "обурює та завзятість з якою вся країна почала закопувати гроші в землю: мости, розв'язки, музеї, озеленення та символи", то, напевно, він не міг не бачити чи не знати, що впродовж весни та початку літа в Мукачеві (міста, де він балотувався в депутати), комунальне підприємство "РБУ" мало не у три зміни тільки тим і займалося, що, висловлюючись словами самого Віктора Івановича, "закопувало гроші в землю": вдень і вночі тут чаклуючи над… кільцевою розв’язкою на перетині вулиць Духновича та Миру.

Потім, вочевидь, очільникам міста цього видалося замало і вони через …"совкову ментальність" ( дозволю собі запозичити термін пана Балоги) почали… зривати біля центральної бібліотеки якісно викладену коцку і, замість неї, викладати ті самі бордюри та незліченну кількість стовпчиків, облаштовуючи в такий спосіб у історичній частині міста... автомобільну стоянку.

Погодьтеся, є дуже великі сумніви в тому, що цей "фронт робіт", який обійшовся бюджету Мукачева ні в один і навіть ні в п"ять мільйонів гривень, хоч якось допоміг нашим ЗСУ наблизити довгоочікуваний День Перемоги.

І це – не все. Адже просто в ці дні у Мукачеві було прийнято рішення відкрити ще один "плацдарм"… НЕбойових дій, де комунальні служби знову завзято... демонтують бруківку. Тепер вже у Новому пасажі і, замість неї, викладають гранітні плити. Ну, авжеж ж: ось саме без цього нам Перемоги точно не бачити як власних вух, правда?

І навіть це - ще не все. У розпорядженні групи "МукачевоSOS" з’явилася копія депутатського звернення на ім’я міського голови Андрія Балоги за підписом депутата Мукачівської міської ради Романа Бігунця. В цьому документі народний обранець оприлюднив просто шокуючу інформацію, а саме: "рішенням сесії Мукачівської міської ради від 4 липня 2023 року внесено зміни до Програми благоустрою території Мукачівської тергромади, де передбачено ДОДАТКОВІ кошти на посадку квітів, кущів дерев тощо".

І далі ще одна цитата пана Бігунця з того самого Звернення: «відповідно до рішення постійної комісії з питань бюджету та регламенту від 6 липня 2023 року на відповідні заходи - було погоджено спрямування коштів у розмірі 28 878 000 гривень". Кінець цитати.

Фосссссова мачка!!!!! Майже 29 "лимонів" бюджетних коштів буде спрямовано в тому числі і "на квіти", яких самі мукачівці щонайменше роки зодва впритул не бачили і навіть почали забувати які вони взагалі виглядають.

Отже, якщо пост Віктора Івановича Балоги співставити з тим, що РЕАЛЬНО відбувається у Мукачеві, то можна зробити висновок: або теза народного депутата, що "кожна зайва копійка має йти військовим" для керманичів Мукачева на чолі із Андрієм Балогою видається, м"яко кажучи, непереконливою і з думкою почесного мешканця міста Віктора Балоги тут ніхто не вважає за потрібне рахуватися. Або наш керманичі міста банально не читають пости Віктора Івановича у "Фейсбуці" і тому "просто "не в темі", що такі роботи з укріплення обороноздатності країни як... облаштування автостоянок та викладання гранітних брил у пасажному керті, за переконанням колишнього мера Мукачева, "можуть почекати до перемоги".

Проте очевидним залишається іншє - одностайної державницької позиції в питанні: що має бути в пріоритеті - реальна допомога ЗСУ чи перекидання бруківки з одного боку вулиці на іншу? - в ратуші не існує! Майже три місяці поспіль там тільки те і робили, що скаржилися на "несвідомих" депутатів, які через невідвідування сесії та комісій «блокують розгляд питаннь щодо підтримки ЗСУ».

Але ж як тільки тих самих "несвідомих" депутатів всіма правдами і неправдами, наче неслухняних школяріків, нарешті, всадили за "парти" у сесійній залі Мукачівській міській раді, вже через день - 6 липня - на постійно діючій комісії з питань бюджету та регламенту, народні обранці проголсоували за збільшення загального обсягу програм з... благоустрою міста на - увага! - 75(!) мільйонів гривень - з 433 до 508! І навіть не тіште себя ілюзіями - жодної гривні з цих мільйонів на потреби Війська спрямовано не буде!

Ну, ось як все це накажете зрозуміти пересічному мукачівцю?

З одного боку депутат Балога закликає спрямовувати «кожну копійку на підтримку військовим», а з іншого - мер Балога, розчерком свого пера затверджує Програми з додатковим виділенням коштів із міського бюджету на благоустрій, де фігурують не тисячі гривень - мільйони!

Заради справедливості варто визнати: ратуша дійсно регулярно оприлюднює пости, в яких фігурують якісь просто захмарні витрати, які НІБИ були спрямовані міською радою на потребу наших ЗСУ. Я навмисно використовую цю обмовку - "НІБИ" - тому що за півтора останніх роки активної допомоги нашим військовим, ратушею не було оприлюднено жодного(!) звіту, де було б чітко зазначено - коли і на які саме потреби були спрямовані "мукачівські" кошти. Але ж мешканцям міста, напевно, було б і цікаво, і приємно дізнатися, що саме з їхніх "пожертвувань" Міністерством оборони України було придбано - один танк, чи, скажімо, три самохідні артустановки. Або десяток-другий тих же безпілотних летальних апарата.

Натомість, всі ми добре знаємо "зворотній бік" медалі: попри ті самі "донати" від ратуші, щотижня родичі наших воїнів, які призивалися до лав війська з Мукачева, вимушені спрямовувати десятки (якщо не сотні!), посилок з амуніцією та іншим знаряддям, яке було придбано ними власним(!) коштом для своїх синів, доньок, батьків... Втім, у самій ратуші на цьому факті ніхто не намагається акцентувати свою увагу. Вочевидь, там вважають цей факт настільки «дріб’язковим», що він навіть не заслуговує на їхню увагу.", - пише Володимир Горішняк у групі "МукачевоSOS"

Зважаючи на таку привселюдну та нищівну критику з боку нардепа Віктора Балоги мера Андрія Балоги, сподіваємося, що В.Балога вже звернувся до НАБУ чи ДБР для того, аби відповідні структури провели перевірку і раціональність використання бюджетних коштів м. Мукачева.

Повідомляє - /pershij.com.ua
Категорія : Політика


Залишити Коментар