Як ОПЗЖ зробило мером Мукачева Андрія Балогу - розкрито реальні «договорняки»

квітня 20 / 2022

Вміння мімікрувати – гарантія того, що політик завжди зможе залишатися біля державницького корита.

Особливим талантом володіють політики, які маніпулюють думкою громади та міняють ворогів на союзників і навпаки ось вже протягом довгих 20 років.

В 1997 закарпатський політик Віктор Балога вступив до СДПУ(о) – Соціал-демократичої партії України, лідером якої був нині затриманий Віктор Медведчук.

В 1998 році під час парламентської виборчої кампанії Балога був керівником виборчого штабу партії на Закарпатті. П’яту частину всіх голосів партія тоді отримала саме в цій області, що дало змогу СДПУ (о) подолати виборчий бар’єр до парламенту, який становив тоді 4%.

По мукачівському округу висувався Суркіс, по Іршавському – Медведчук, який тоді набрав 90% завдяки агітації Віктора Балоги та вперше став народним депутатом.

Відтак вперше колаборантів до ВРУ завів закарпатський нардеп Балога. За що отримав посаду губернатора Закарпаття та ще кучу бізнесово-політичних «плюшок».

Згодом він працював головою Адмінстрації Президента Ющенка, але коли закінчувався його президентський термін, різко побіжав до Януковича, якому зробив переможний результат на Закарпатті. За що отримав посаду Міністра з надзвичайних ситуацій.

В сучасній історії на місцевих виборах Віктор Балога об’єднався з ОПЗЖ. Цей союз поширився як на Мукачівську міську так і на Закарпатську обласну ради. Після початку війни Балога почав всіляко відхрещуватися від вчорашніх «токсичних» союзників.

Проте передвиборчі договорняки оприлюднив в соцмережах депутат колишньої фракції ОПЗЖ в Закарпатській облраді Іван Чубирко. Як стає зрозуміло з допису політика, саме партія ОПЗЖ зробила мером Мукачівської громади Андрія Балогу:

«Андрій Балога не забувай, що дякуючи ОПЗЖ – ти став міським головою.

Вирішив пояснити мукачівцям причину «патріотичних конвульсій» «народного депутата Віктора Балоги та міського голови Андрія Балоги, якими останнім часом «хворіють» ці два персонажі.

Після місцевих виборів 2020-го року, мене особисто було запрошено на зустріч до Віктора Балоги через спільного знайомого, (доречі з 2004 – го року я жодного разу не спілкувався і не зустрічався з Віктором Балогою.)

З Андрієм Балогою ми спілкувалися і більш- менш співпрацювали після парламентських виборів і готувалися до місцевих, де було домовлено що офіційно ми висуваємо свого кандидата від партіі ОПЗЖ, щоб відтягнути голоси від інших кандидатів, а непублічно всі разом і КАБ і ОПЗЖ працюємо на перемогу Андрія Балоги.

Так само робили і представники декількох інших партій, яких Віктор Балога теж кинув ( тому і 73%).

Всі домовленості ми виконали і з досить великим результатом Андрій Балога став міським головою.

Так от, під час нашої зустрічі в ресторані Евентум Віктор Балога після привітання першим запропонував щоб моя донька погодилася на посаду секретаря міської ради, і що він робить таку пропозицію в знак того що ми допомогли Андрію стати міським головою, а Яна отримала найбільшу кількість голосів як депутат міської ради,
а також тому, цитата: « Маняк ( Іван Георгійович Маняк бувший секретар міськради ) уже зає..ав та най іде на пінзію,ліпше най красива дівочка коло молодого мера сидить на сесії як старий пинь».

Я відповів шо не готовий зараз приймати рішення і треба спитати Яну.

Далі ви знаєте, що за пропозицією міського голови Андрія Балоги мою доньку було обрано секретарем міської ради.

Не буду оцінювати роботу мера, депутатів, але на мою думку була створена робоча більшість в міськраді,яка спокійно працювала, хоча я завжди наполягав що опозиціі не повинно бути і потрібно залучати всі фракціі до роботи в місті, правду кажучи міський голова теж був такої думки, аж до поки не мав розмови з своїм батьком.

Після того його думка кардинально змінювалася і він вже не хотів співпраці з «Слугами народу» і «Рідним Закарпаттям»…
Тепер про «різке прозріння» Балог і патріотичне «полювання на відьом» представників ОПЗЖ в міськраді.

Депутати бувшої фракціі ОПЗЖ (написали заяви і вийшли з фракціі ще 18-го березня), приймали участь у всіх голосуваннях і заявах в міськраді де засуджувалася агресія росії.

Написали заяви де вказали що підтримують президента України), але всерівно різко стали непотрібні Балогам, які вирішили, що зараз на війні можна зробити піар і виступити у ролі, прокурорів, суддів, переслідувачів і виконавців вироку в одній особі, морально і медійно знищити депутатів.

Вони розраховували що піарячись на цьому всі інші депутати з різних фракцій їх підтримають і приєднаються до цькування колег.

Балога забув що перед тим як «кинути» ОПЗЖ він вже кинув депутатів від « Слуг народу», «За Майбутнє», « Рідне Закарпаття», « ЄС» , « БЮТ», та «КМКС» – кого в міській, а кого в обласній раді.

І тому останні кого він використав в своїх інтересах і «кинув» стали депутати від ОПЗЖ.

Представники інших фракцій не побажали бути «використаними» Балогами в друге, чи навіть втретє.

Що маємо в сухому залишку?

Фактично сформовано нову більшість 2/3 депутатів( 27 депутатів), яка може долати вето міського голови, не давати одноосібно використовувати міський бюджет сім‘ї Балога, приймати рішення і контролювати роботу виконкому, заступників, міського голови і самого міського голови. Тобто нічого надзвичайного.

Депутський корпус хоче займатися своєю законною діяльністю.

Але цього непртрібно Балогам, вони звикли з 2007-го року керувати містом одноосібно і витрачати міський бюджет як свої особисті кошти, а будівлю міської ради використовувати як свою приватну власність, що вони й продемонстрували закриваючи будівлю на ключ коли їм заманеться( як капуру у Завидові), і тому усякими незаконними способами намагаються зривати сесії міськради, де мукачівцям буде продемонстрована нова більшість і те, що великий няньо Балога кінцево втратив вплив на Закарпатті.

Ось цього найбільше і боїться Віктор Іванович.

Тому шановні мукачівці, все що демонструють Балоги, є не більшим ніж втрата більшості у міськраді, впливу на міський бюджет і кадрові призначення в Мукачівській ТГ.

Їхній вдаваний патріотизм не розповсюджується далі їхніх кишень.

Не вірьте Балозі – він обов‘язково «кине», – йдеться у дописі Чубирка.

Повідомляє - zak-insider.com
Категорія : Політика


Залишити Коментар