У Мукачівській громаді все ще триває протистояння між міським головою та більшістю депутатів (відео)

червня 14 / 2023
У Мукачівській громаді все ще триває протистояння між міським головою та більшістю депутатів (відео)

У Мукачівській громаді все ще триває протистояння між міським головою та більшістю депутатів.

Як стверджують міські обранці, чинний мер не здатен та не хоче миритися з рівноправністю, чути інших, рахуватися з чиєюсь думкою та ставити інтереси жителів громади вище своїх власних. Поки на передовій наші захисники відстоюють європейські та демократичні цінності, у Мукачеві міська влада вперто бореться за те, щоб залишити диктатуру – як єдиний прийнятний метод управління.

Саме протистояння демократичного та авторитарного режимів спричинило у Мукачівській громаді справжню політичну кризу. Кілька місяців депутати від 5-ти фракцій буквально виборюють своє право бути почутими. Натомість бачать тільки чергові маніпуляції та перекручування фактів міським головою.

Міські обранці обурені тим, що їхня думка голову абсолютно не цікавить. Адже, цілком очевидно, що міська влада виконує тільки ті рішення сесії, які їй подобаються. Та голова нехтує не лише думкою міських обранців та громади, а навіть іде всупереч законам країни. Володимир Горішняк наголошує, депутати виявили свою чітку позицію.

І в умовах воєнного стану, коли будь-які волелюбні мітинги та зібрання заборонені в принципі, саме така форма відстоювання власних принципів у депутатів є єдине прийнятною і такою, яка повною мірою відповідає європейським стандартам сучасного демократичного та волелюбного суспільства. Вихід із ситуації є. І це завжди конструктивний діалог, кажуть депутати. На окремих інтернет-ресурсах активно розмірковують над тим, чому у Мукачеві склалася така ситуація у міській раді. Цитуємо: Депутати від Рідного Закарпаття, Слуги народу, партії угорців КМКС, За майбутнє та один депутат від ЄС бойкотують сесію ніби то, по причині високого тарифу на воду у Мукачеві. “Припустимо, що так воно і є. Депутати дійсно вболівають за виборця і дбають, щоб він менше платив за комунальні послуги. Логічно? Не дуже. Тому що політичні сили, які представляють ці депутати, присутні також в інших радах, де тариф на воду приблизно такий самий, як і в Мукачеві – в Ужгороді, Тячеві, Берегові, Хусті, Рахові.

Але у цих містах чомусь ні Слуги народу, ні Рідне Закарпаття не саботують сесії з вимогою знизити тариф. Чому? І тут є дуже проста відповідь. Все тому, що у інших громадах, на відміну від Мукачівської міські голова та депутати ведуть активні обговорення, конструктивний діалог, і беруть до увагу думку кожного, та у першу чергу, дбають про інтереси громади та її жителів. Та у Мукачеві натомість голова відокремився від міських обранців і для діалогу їм потрібно, як мінімум, пройти повз охорону, яка міцно захищає мера.

А тим часом, голова обирає іншу позицію – вкотре скликати сесію, яка завідомо не може відбутися, оскільки міська влада вперто ігнорує вимоги громади та депутатів. Чи знайде мер вихід і вступить у діалог із місцевими обранцями, чи все ж далі буде продовжувати свої маніпуляції та вести монолог? Питання, яке чекає на відповідь.
Категорія : Політика


Залишити Коментар