Президентка Угорщини поки не підписала призначення послом України закарпатця Федора Шандора

червня 14 / 2023

Закарпатський воїн-доброволець і колишній викладач Ужгородського Національного університету Федір Шандор ще в березні підтверджував HVG новину про те, що він може бути послом України в Будапешті. Він ще не зміг зайняти свою посаду, і декларація про прийняття зараз чекає на столі Президента Республіки Каталін Новак. Згідно з нашими дипломатичними джерелами, швидкість видачі агреману (див. наш довідковий матеріал) залежить від відносин між двома країнами – між союзниками, а якщо йдеться про досвідченого дипломатичного кандидата, крок може відбутися за один-два місяці. щонайбільше. Але є й країни, які можуть використовувати цей формальний крок для тиску – йдеться в повідомленні Вільної Європи.

За словами Володимира Чубірка, голови Закарпатської обласної ради, Федір Шандор наразі найбільше підходить на посаду посла, оскільки чудово розуміє стосунки з угорцями та проблеми, які є головними причинами сьогодення протистояння між Будапештом і Києвом.

«Він розуміє ці питання зсередини, тому має найбільші шанси вирішити ситуацію та знайти спільну мову з угорськими політиками. З іншого боку, це геополітичне питання, на яке, на жаль, жоден посол не зможе вплинути, тому що Орбан не зможе розірвати відносини з Росією» - додав голова облради.

Наразі Федір Шандор, знаходиться на першій лінії фронту і не володіє інформацією стосовного свого призначення.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Політика


Залишити Коментар