На Виноградівщині встановлюють чи має депутат від ОПЗЖ відношення до розчистки русла Тиса

червня 17 / 2021

В Україні відбувається реформування екологічної національної політики та права. Рушійним механізмом таких змін є євроінтеграційні процеси, реалізація яких потребує перегляду та оновлення екологічного законодавства України, врахування стандартів ЄС в екологічній сфері задля сталого розвитку та збереження довкілля для майбутніх поколінь.
Наразі в Україні існує дисциплінарна, адміністративна, цивільна і кримінальна відповідальність за порушення екологічного законодавства, про що вказано у статті 68 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища".
Відповідальність за порушення екологічного законодавства - це сукупність правових засобів, встановлених законодавством (адміністративним, кримінальним, цивільним, трудовим, фінансовим тощо), які застосовуються у випадках порушення вимог охорони довкілля та екологічної безпеки населення, умов та режиму використання природних ресурсів, заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу.
Саме тому,Виноградівська міська рада взялася за упорядочення цих всіх робіт та додержання під час них природоохоронного законодавства.
Була створена робоча група ,яка здійснила обстеження ділянок на території Виноградівської ОТГ,на яких проводилася так звана "очистка русла від наносів".

Хоча нічого спільного з цим немає в роботі суб'єктів господарювання з розчистки русла.Тут здійснювався хаотичний забір гравію ,піску та намулу,який реалізувався громадян,як будівельні матеріали.
Окрім цього жодної копійки від цього в бюджет Виноградівської міської ради за останні роки не надходило.
Сьогодні робоча група із числа депутатів різних рівнів,та представників Виноградівського управління водного господарства ,ВП №1 Берегівського РВП ГУНП в Закарпатській області ,управління Державного агенства рибного господарства в Закарпатській області ,Державної екологічної інспекції в Закарпатській області та громадськості завершила комісійне обстеження русла р.Тиса що на території Виноградівської ОТГ.
Масштаби нанесеної шкоди довкіллю суб"єктами господарювання внаслідок їхньої господарської діяльності вражають.
Це десятки гектарів території русла р.Тиса ,які використовувалися для хаотичного забору гравійно-піщаної суміші,і що саме дивно,що це проводилося роками під носом всіх контролюючих органів.
Роботу робочої групи завершено обстеженням русла р.Тиса ,що поблизу с.В.Копаня .
Є робочий проект по очистці русла р.Тиса поблизу с.В.Копаня (https://youtu.be/Wc3UeojxGLA ).
Суб"єкт господарювання по розчистці русла р.Тиса гр.Палько ,але злі язики пов"язують цей проект по розчистці русла р.Тиса з депутатом Виноградівської міської ради п.Лемко М.М.,який представляє політичну партію ОПЗЖ.
Комісією виявлені декілька територій,на яких велась так звана "розчистка русла від наносів",хоча неозброєним оком можна це назвати хаотичним забором гравію та піску з багатьма порушеннями.

Якщо перша ділянка по розчистці виглядала більш менш ,то друга ( https://youtu.be/w0McZ13M5XE ) і третя (https://www.youtube.com/watch?v=BAWHJ3Lm6ag) нагадує великі кратера ,глибокі ями , начебто вітровал пройшовся.
Задля підтвердження або спростування інформації щодо можливого відношення пана Миколи до цього проекту з розчистки русла р.Тиса інаскільки воно відповідає дійсності ми вирішили запитати у самого депутата шляхом спілкування в телефонному режимі.
Ті номера телефонів ,якими начебто користується пан Микола не відповідали,і ми вирішили написати повідомлення у Фейсбук і запитали його чи має він відношення до цього хаотичного забору гравійно-піщаної суміші з завданням шкоди довкіллю.
Ось таке питання мною було задано :

"Добрий вечір пане Миколо.Федір Щубер,(журналіст газети "Народний контроль Закарпаття") Вас турбує .Готую публікацію з питань додержання природоохоронного законодавства під час розчистки р.Тиси.Одне запитання до Вас :чи маєте Ви якесь відношення до проекту по розчистці русла р.Тиса в с.В.Копаня?Кажуть люди,що Ви являєтесь кінцевим бенефіціаром.
Чи відповідає це дійсності? Наперед Вам дякую."
Але відповіді не отримав.Тоді я на його сторінці під останньою його публікацією спитав його ще раз,але він моє звернення видалив.
А тому звертаємося публічно до пана Миколи,як до депутата Виноградівської міської ради,публічної особи з таким запитанням :
"Чи маєте Ви відношення до проекту по розчистці русла р.Тиса в поблизості с.В.Копаня?"
Підсумовуючи вищенаведене звертаюсь як до пана Миколи,так і до всієї групи депутатів "Нова громада" давайте працювати на розвиток громади,а не вносити деструктив в роботу міської ради, чим вчергове наносите репутаційні втрати Виноградівській територіальній громаді.
Прес-служба Громадської організації"Народний контроль Закарпаття"
Категорія : Політика


Залишити Коментар