«Тарифи на транспортування газу необґрунтовані!», - нардепи В.Петьовка, В. Лунченко, В. Поляк та Р. Горват звернулись до Прем’єра

вересня 18 / 2020
«Тарифи на транспортування газу необґрунтовані!», - нардепи В.Петьовка, В. Лунченко, В. Поляк та Р. Горват звернулись до Прем’єра

Тарифи на транспортування природного газу викликають справедливе обурення у жителів Закарпаття. Майже всі власники приватних будинків у селах та містах за свої кошти купували труби для транспортування природного газу до будинків, самостійно сплачували за монтажно-пускові роботи з прокладання газопроводів та приєднання до мережі.

Чому мають платити за транспортування газу – не розуміють. Нагадаємо: влада напередодні виборів для громадян здешевлення комунальних послуг та послуг з газопостачання. Фактично ці послуги лише дорожчають.

Споживачі природного газу у всі країні обурені ще й тим, що вартість транспортування газу вираховується не з кількості спожитих кубометрів, а за незрозумілою формулою, у якій ідеться про газ, спожитий минулого року. Такі ж платіжки отримують споживачі, котрі ані в минулому, ані в теперішньому році газ не споживали взагалі, оскільки їх будинки ще не введені в експлуатацію. У схожій ситуації опинились і підприємства, які у виробничому процесі використовують природній газ, своїми коштами прокладали мережі, іноді і в кілька кілометрів, а зараз вимушені ще й платити за транспортування газу. Говорити про негатив, який викликала вказана постанова навіть не доводиться: окрім обурення та збитків, наростає ще й соціальне невдоволення.

Народні депутати України Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват, Владіслав Поляк звернулись до прем’єра Шмигаля, щоб він невідкладно доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, переглянути постанови про транспортування природного газу та запровадити дієві механізми нарахування плати за розподіл (доставку) природного газу виходячи з фактичних обсягів його споживання.
Категорія : Політика


Залишити Коментар