У у Виноградівській районній раді відбулася нарада щодо створення опорних шкіл

вересня 17 / 2020
У у Виноградівській районній раді відбулася нарада щодо створення опорних шкіл

17 вересня у Виноградівській районній раді відбулася робоча нарада з освітянами щодо створення в районі опорних закладів загальної середньої освіти та їх структурних підрозділів.
На засідання були запрошені керівники тих закладів, які повинні стати опорними та мати філії. Зокрема обговорили на засіданні питання створення Виноградівського опорного закладу загальної середньої освіти № 1. Позаяк цими днями у міській школі №4 була організована протестна зустріч з батьками та педагогами стосовно подальшої реорганізації їхньої школи.
Кожен з учасників наради мав змогу висловити свої міркування щодо рішення районної ради про створення восьми опорних шкіл в районі, розповів про настрої колективів, батьків.
? У нас була проведена відповідна робота щодо подання матеріалів до конкурсу на визначення опорної школи. Це було обговорено з батьківським комітетом і педагогічним колективом. Жодних претензій з нашої сторони, чи сторони філії не виникало. З Форголанською ЗОШ І-ІІ ступенів ми разом співпрацюємо багато років і учні цієї школи після 9-го класу переходять навчатися у наш навчальний заклад, ? зазначила директор Пийтерфолвівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ірина Уйфалуші.
Як було з’ясовано на нараді, в усіх закладах, окрім школи №4, після оголошення конкурсу була проведена інформативна робота стосовно планів утворити опорні заклади в районі. Тому через недопрацювання директора Виноградівської ЗОШ №4 Йосипа Жоданія у цьому закладі виникла конфліктна ситуація, зазначив голова районної ради Віталій Любка. Адже він, як керівник установи, не провів попередню роз'яснювальну роботу з батьками, педагогічним колективом і не довів до всіх об'єктивну інформацію.
Заступник голови районної ради, голова конкурсної комісії з визначення опорних закладів освіти Адальберт Сверенко інформував про роботу комісії та зазначив, що створення опорних шкіл є однією із складових реформування освіти. На необхідності створити опорні школи в районі наголошував і голова Закарпатської ОДА Геннадій Петров під час свого візиту до району.
На офіційному сайті районної ради ще третього серпня для публічного обговорення оприлюднили інформацію щодо намірів створення опорних шкіл в районі. Зауважень щодо цих проектів рішень у районну раду не надходило, каже Адальберт Сверенко. Отож 11 вересня на сесійному засіданні депутатським корпусом було прийнято остаточне рішення з цього питання. Натомість в переддень сесії від Виноградівської ЗОШ №4 у районну раду надійшло звернення про супротив колективу в реорганізації закладу у філію. Це попри те, що у червні школа офіційно відмовилася брати участь у конкурсі щодо визначення школи опорною й відповідний лист про відмову направила у районну раду.
Йосип Жоданій не зміг пояснити, чому лише у вересні виникло питання стосовно опорного закладу їхньої школи. Також не надав чіткої пропозиції, яка школа може стати філією Виноградівської школи №4. Адже функціонування філій є обов’язковою умовою у створенні опорного закладу.
Також на нараді інформували, що філією Чернянського опорного закладу є Новоселицька школа І-ІІ ступенів. Школи селища Королево не входять у цей освітянський округ і щодо цих закладів рішення на сесії взагалі не приймалося. Вони й надалі проводжують працювати у наявному юридичному статусі.
За підсумками зустрічі, було дано доручення керівникам закладів освіти повторно провести роз’яснювальну роботу з педагогами, батьками щодо створення опорних шкіл.

У у Виноградівській районній раді відбулася нарада щодо створення опорних шкіл

У у Виноградівській районній раді відбулася нарада щодо створення опорних шкіл



Виноградівська районна рада
Категорія : Політика


Залишити Коментар