У селі Боржавське будують нову сучасну амбулаторію(відео)

липня 30 / 2020
У селі Боржавське будують нову сучасну амбулаторію(відео)


У селі Боржавське будують нову сучасну амбулаторію. На будівництво закладу та благоустрій території було спрямовано майже 5 млн.грн. Кошти надійшли з державного бюджету, а співфінансування проєкту будівництва було забезпечено районною радою.



Хід будівницва прокоментував депутат Виноградівської районної ради Іван Костак:

"Слава Богові, вже на стадії завершення, а скільки ґуль довелося набити аби цей задум реалізувати в БУДІВНИЦТВО .
Починаючи з початку 2016-го року, я звернувся до тодішнього голови РДА пана Михайла Русанюка і його першого заступника п. Костелеби-Веремчук Н.Ю., з депутатським зверненням, щоб як представники ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ звернулися до Кабінету МІНІСТРІВ України з пропозицією щодо виділення коштів на будівництво нової амбулаторії в селі Боржавське, на яке як від голови РДА пана Михайла Русанюка, так само і і від його першого заступника голови РДА п. Костелеби-Веремчук Н.Ю., яка за сумісництвом є обласним депутатом від нашого ОКРУГУ, я отримав ідентичні відповіді, що в Україні війна і вони НЕ БУДУТЬ НІКУДИ НІЧОГО ПИСАТИ, а якщо СІЛЬСЬКА РАДА має кошти, то хай САМА БУДУЄ. З цього приводу маю офіційні звернення і ОФІЦІЙНІ ВІДПОВІДІ цих чиновників. Та коли всеж таки мені вдалося зрушити ЦЕЙ процес з МЕРТВОЇ ТОЧКИ і стало зрозумілим що НОВІЙ АМБУЛАТОРІЇ в селі Боржавському БУТИ, то ця пані перший заступник першою прибігла в село, як чиновник, донести "благу вість" і ПРИПИСАТИ СОБІ ЧУЖІ ЗАСЛУГИ, а ГОЛОВНЕ-- НЕ ВДАРИВШИ ПРИ ЦЬОМУ ПАЛЬЦЕМ ОБ ПАЛЕЦЬ, аби як чиновник такого рівня в цьому напрямку БОДАЙ ЯКІСЬ ДОПОМОГТИ !!! А от як ВКРАСТИ і ПРИСВОЇТИ СОБІ ЧУЖІ ДОСЯГНЕННЯ, то тут вона перша ! Але як бачимо Більше ДВОХ РОКІВ пройшло з того часу, як Виноградівською Районною радою були перенаправлені кошти з КАБМІНУ та 10-ть відсотків від суми з бюджету РАЙОННОЇ ради на будівництво НОВОЇ АМБУЛАТОРІЇ, а точніше у вересні буде РІВНО ТРИ. Впродовж всьго цього часу робилися різні ШТУЧНІ нюанси певними особами, які мають РЕАЛЬНУ ВЛАДУ, аби це будівництво так ніколи і НЕ РОЗПОЧАЛОСЯ, а кошти повернулися звідки ПРИЙШЛИ. То виникали пропозиції будувати в ІНШОМУ селі, бо боржавчани не можуть ОСВОЇТИ кошти, то ніяк не можна було довести до ладу ПКД на будівництво із-за ВІДСУТНОСТІ ВЛАСНИХ КОШТІВ у сільській раді, то провести ВЧАСНО ТЕНДЕР, щоб до закінчення 2019-го року НЕ ВСТИГНУТИ і ТОДІ точно ці, УЖЕ НАЯВНІ КОШТИ, БУЛО БИ ВТРАЧЕНО !
Та є Бог на НЕБІ, ВІН змилосердився , і буквально в ОСТАННІ ДНІ ГРУДНЯ 2019-го року, було підписано УГОДУ НА БУДІВНИЦТВО НОВОЇ АМБУЛАТОРІЇ з переможцем ТЕНДЕРУ УЖЕ з ТРЕТЬОЇ СПРОБИ. Але виникла інша проблема. І полягала вона в тому, що НАЯВНИХ КОШТІВ НЕ ВИСТАЧАЄ, бо коли кошти з КАБМІНУ направлялися, то на той час ще не було проведено ЕКСПЕРТНИЙ ВИСНОВОК ПКД, після чого сума значно змінилася до більшої виросла з 5-ти мільйонів на 6,9 мільйонів, яку в тендері вдалося знизити до 6-ти мільйонів. А отже з'явився дефіцит в ОДИН МІЛЬЙОН гривень. В цьому році КАБМІН знову виділив 54 мільйони гривень на подібні будівництва у ЗАКАРПАТТЯ, які до речі було розприділено 16-го березня, цього року. За Боржавське чомусь наша ОБЛАСНИЙ депутат пані Костелеба-Веремчук Н.Ю., яка так любить піаритися і ПРИПИСУВАТИ СОБІ ЧУЖІ ЗАСЛУГИ, як це робить вчергове і зараз, розмістивши біля будівництва НОВОЇ АМБУЛАТОРІЇ передвиборчий БІЛБОРД 28/07/2020 р., як і ЗАВЖДИ -- СВІДОМО ЗАБУЛА ! Бо на сесії ОБЛАСНОЇ ради, матеріали СЕСІЇ ТРЕБА УВАЖНО ЧИТАТИ І ВИВЧАТИ (матчасть), а не просто ПРИЙМАТИ ДОЛЕНОСНІ РІШЕННЯ НАОСЛІП. Чому так кажу. Бо постанова КАБМІНУ чітко пише, що В ПЕРШУ ЧЕРГУ з цих 54-х МІЛЬЙОНІВ ТРЕБА ДОФІНАНСУВАТИ БУДІВНИЦТВО ТИХ АМБУЛАТОРІЙ, НА ЯКІ НЕ ВИСТАЧИЛО, А ВЖЕ ІНШІ ПЕРЕРОЗПРИДІЛИТИ ЗА ПОТРЕБАМИ ПОДІБНОГО БУДІВНИЦТВА. Коли ТИ є депутатом від ЛЮДЕЙ, які віддали ТОБІ СВІЙ МАНДАТ ДОВІРИ, то ТИ ЗОБОВ'ЯЗАНА ПРО НИХ ДБАТИ І ЗНАТИ ЇХНІ ПОТРЕБИ, ЯКІ ПРЯМО ЗАЛЕЖАТЬ ВІД ТВОЇХ ДІЙ !!! Але коли твоя голова зайнята іншим, (своїм інтересом), то люди зачекають, "восени знову вибори, то буду мати що ПООБІЦЯТИ ..." . Вона не забула, бо сільський голова Юрій Бобіта НЕОДНОРАЗОВО звертався з цього приводудо цієї пані обласного депутата , на що отримав відповідь: "ВИ СПОЧАТКУ ВИКОРИСТАЙТЕ ТІ КОШТИ, ЯКІ У ВАС Є У НАЯВНОСТІ, А ВЖЕ ПОТІМ БУДЕТЕ ПРОСИТИ, БО КОШТИ У ВАС СТОЯТЬ НА РАХУНКАХ ВЖЕ ТРЕТІЙ РІК, А ВИ ЇХ НІЯК ВИКОРИСТАТИ НЕ МОЖЕТЕ", тобто вона СВІДОМО НЕ БАЖАЛА ЇХ ПРОСИТИ ЩОБ ЇХ ВИДІЛИЛИ. А буквально декілька днів тому, мені кажуть, що ця пані депутат у себе на сторінці писала що КОШТИ для добудови АМБУЛАТОРІЇ у Боржавське в сумі ОДИН МІЛЬЙОН гривень виклопотала вона.
Так от, я особисто сам звертався до голови РДА пана Василя Кіша з відповідним ДЕПУТАТСЬКИМ ЗВЕРНЕННЯМ, так само ДО голови ОДА, таке ж звернення мною було адресоване до КАБМІНУ і паралельно мною було подано ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ на сесії Виноградівської Районної ради, в якому так само було продубльовано звернення від Районної ради, яке було підтримано і проголосовано всіми присутнім на сесії депутатами райради, до голови ОДА, до ОБЛАСНОЇ ради і до кабінету міністрів. Всі ЇХНІ офіційні ВІДПОВІДІ у мене є в наявності . А щоб використати всі можливі важелі, я звернувся з відповідним зверненням до нашого депутата Верховної Ради України від нашого 73-го ОКРУГУ, пана Владіслава Поляка, який з розумінням віднісся до цієї непросто ситуації, розуміючи що в час пандемії, коли все ДОВКОЛА завмерло, НАДХОДЖЕНЬ ВЗАГАЛІ НІЯКИХ НІДЕ НЕМАЄ, відповів, "ЯКЩО ЩЕ ДЕСЬ ЩОСЬ Є В ЗАЛИШКУ, ТО ПОВІРТЕ, Я ПРО ВАС НЕ ЗАБУДУ" !!! І із МІНСОЦПОЛІТИКИ З КИЄВА, ЗА ЙОГО ПРОХАННЯМ ЦІ КОШТИ БУЛО ВИДІЛЕНО .
Одна ЛЮДИНА може багато чого зробити, але тут ТРЕБА БУЛО ЗАДІЯТИ ДУЖЕ БАГАТЬОХ, які з розумінням віднеслися до проблеми будівництва нової АМБУЛАТОРІЇ у НАШОМУ селі і нам це ВДАЛОСЯ, але точно не ті, які як ЗАВЖДИ крадуть ЧУЖІ ЗАСЛУГИ, ДОСЯГНЕННЯ і ЗДОБУТКИ та ПІДЛО й ЦИНІЧНО ПРИПИСУЮТЬ ЇХ СОБІ !!!

Я мав честь отримати ВЕЛИКУ ДОВІРУ від СВОЇХ ОДНОСЕЛЬЧАН і з ЧЕСТЮ та ГІДНІСТЮ понести на СВОЇХ ПЛЕЧАХ цей НЕЛЕГКИЙ ХРЕСТ ГРОМАДСЬКОЇ ДОВІРИ, наживши собі за цю каденцію НОВЕ ЧИМАЛЕ КОЛО ДРУЗІВ і як не виключення, ВОРОГІВ від ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ в особі голів Виноградівської РДА та їхньої постійного - першого заступника або уже ВДРУГЕ в.о.голови РДА п. Костелеби-Веремчук Н.Ю, а ГОЛОВНЕ, ЗРОЗУМІВ ЗВІДКИ НОГИ РОСТУТЬ ВСІХ НАШИХ БІД ТА ПРОБЛЕМ !!!

Відповідь на останнє ДУЖЕ ПРОСТА -- НЕ ОБИРАЙТЕ ДО ВЛАДИ ЗЛОДЮГ !!!
МАЙТЕ ЦЕ НА УВАЗІ, КОЛИ НА ЦЕ ПРИЙДЕ ЧАС .

Я вважаю своїм ОБОВ'ЯЗКОМ, доносити до Вас, мої виборці, ту інформацію, яка відповідає дійсності, яку легко перевірити ДОКУМЕНТАЛЬНО, а як знаємо що ФАКТИ -- РІЧ ВПЕРТА !".
Категорія : Політика


Залишити Коментар