Сепаратисти Закарпаття збирали підписи за приєднання регіону до Угорщини, - прокуратура

липня 15 / 2020
Прокуратура Закарпатської області погодила підозру мешканцю Ужгорода в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.2 ст.110 КК України). Чоловік закликав до зміни меж території України та збирав підписи за приєднання частини Закарпаття до Угорщини.
Сепаратисти Закарпаття збирали підписи за приєднання регіону до Угорщини, - прокуратура

Результатами слідства було встановлено, що підозрюваний з допомогою громадянина іноземної країни намагався дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області. Мова йде про залучення громадян України до оскарження Тріанонського мирного договору в міжнародних інституціях.

"Експертиза засвідчила, що бюлетені, які вони використовували для анкетування, містять заклики до порушення територіальної цілісності України. В рамках подальшого слідства співробітниками Управління СБУ в Закарпатті перевіряється причетність інших осіб та організацій до ймовірної антиукраїнської діяльності. Прокуратура Закарпатської області забезпечує процесуальне керівництво за ходом досудового розслідування", – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури в Закарпатській області.

ASPI news писало, що на Закарпатті було перекрито канал збуту зброї та бойових припасів. Також повідомлялося, що Державна митна служба за січень-червень 2020 року зафіксувала порушень на понад 1 мільярд гривень.


Категорія : Політика


Залишити Коментар