На Закарпатті прокуратура погодила підозру інспектору митного посту "Косонь" у зловживанні службовим становищем

квітня 15 / 2020
На Закарпатті прокуратура погодила підозру інспектору митного посту "Косонь" у зловживанні службовим становищем

Прокурором прокуратури Закарпатської області погоджено підозру інспектору митного поста "Косонь" Закарпатської митниці ДФС у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

У ході слідства встановлено, що підозрюваний змінював інформацію у внутрішній електронній системі про ніби то виїзд за межі державного кордону України трьох автомобілів іноземної реєстрації, які перебували в Україні з порушенням граничних термінів транзиту.

Таким чином, діючи в інтересах третіх осіб, інспектор митниці "пропустив" автомобілі "Opel Zafira","Volkswagen Venta" та "Volkswagen Passat", хоча ні автівки, ні їх власники, того дня не перетинали держкордон на виїзд та не проходили митне оформлення і контроль.

Це дало змогу перевізникам не сплачувати встановлені законом митні платежі. В результаті, бюджет недоотримав понад 260 тис грн.

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Львові. Процесуальне керівництво за ходом слідства забезпечують прокурори прокуратури області. Оперативний супровід здійснювали співробітники внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Закарпатській області.



Пресслужба прокуратури Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар