Верховний Суд визнав законну діяльність Центру з обслуговування закладів освіти району

липня 15 / 2020
Верховний Суд визнав законну діяльність Центру з обслуговування закладів освіти району

Постанова Верховного Суду оскарженню не підлягає.
2 липня 2020 року Верховний Суд виніс остаточне рішення у справі створення Комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району» на користь Виноградівської районної ради.

Касаційну скаргу Виноградівської районної державної адміністрації суд залишив без задоволення, а ухвалу Закарпатського окружного адміністративного суду від 26.12.2019 та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 16.03.2020 у справі ? без змін.

У постанові суду зокрема наголошено на правовому висновку щодо законного права на створення комунальної установи.
Нагадаємо, що рішення районної ради від 06.09.2019 «Про створення Комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району» Виноградівська районна державна адміністрація намагалася визнати незаконним. Втім, довести у процесі судових засідань, що створення комунальної установи відбулося з порушенням законодавства, райдержадміністрації так і не вдалося. Провадження у справі було закрито у судах першої та апеляційної інстанцій. Касаційну скаргу Виноградівської РДА Верховний Суд також залишив без задоволення.

Відтак суд встановив, що при створенні Комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району» районна рада діяла у правовому полі. Тож Виноградівська РДА суд програла, а рішення про створення Центру оскаржено не було.

Виноградівська районна рада
Категорія : Політика


Залишити Коментар