Виноградівська РДА програла суд щодо діяльності Центру з обслуговування закладів освіти району

березня 27 / 2020
Виноградівська РДА програла суд щодо діяльності Центру з обслуговування закладів освіти району

Восьмий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішення Виноградівської районної ради про створення комунальної установи районної ради.

Нагадаємо, 6 вересня 2019 року Виноградівська районна рада прийняла рішення про створення Комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району», що було пов’язано насамперед з ліквідацією управління освіти, молоді та спорту районною адміністрацією.

У суді Виноградівська РДА намагалася визнати незаконним та скасувати дане рішення. Однак у процесі судових засідань довести, що створення комунальної установи відбулося з порушенням законодавства, не вдалося. Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 26 грудня 2019 року провадження у справі було закрито. Втім, судова тяганина, розпочата райдержадміністрацією, продовжилася. Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням, Виноградівська РДА подала апеляційну скаргу.

Апеляційний розгляд справи відбувся у місті Львові 16 березня 2020 року. З невідомих причин на судове засідання позивачі не з’явилися. Тому судді розглянули справу за їх відсутності.

Відтак суд встановив, що Комунальна установа «Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району» створена в установленому Законом порядку. Тому Виноградівська РДА суд програла, а рішення про створення Центру оскаржено не було.

Виноградівська районна рада
Категорія : Політика


Залишити Коментар