Михайло Рівіс : Сергій Устич – це знакова постать для всього Закарпаття

червня 09 / 2020
Михайло Рівіс : Сергій Устич – це знакова постать для всього Закарпаття
«Неадитивне суспільство-guo vadis?» – під такою назвою сьогодні, 9 червня, в конференцзалі УжНУ презентовано книгу доктора соціологічних наук, завідувача кафедрою міжнародних студій та суспільних комунікацій УжНУ професора, державника і патріота Сергія Устича.

Участь у заході взяли: голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, науковці, письменники, дипломати та ін.

На презентації книги також була присутня дружина автора – Світлана Василівна та син – Сергій Сергійович.

Відкрив зустріч ректор УжНУ Володимир Смоланка. Модератором виступив помічник голови Закарпатської обласної ради Олександр Білак, який доклав чимало зусиль, аби книга побачила світ та була презентована на відповідному рівні, за що родина, друзі та колеги Сергія Івановича щиро дякували Олександру Павловичу.

Михайло Рівіс у своїй промові подякував за запрошення, а також усім, хто доклався до випуску цього важливого для краю видання і сказав : «Сергій Устич – це знакова постать для всього Закарпаття. В його монографічних нарисах «Неадитивне суспільство – guo vadis?» ідеться про системний розвиток Закарпаття. «Сьогодні ми живемо в час нових викликів і змін. І коли відбуваються бурхливі перетворення в суспільстві, низка реформ, то для політикуму Закарпаття, багатьох галузей економіки краю, його іноваційно-інвестиційного розвитку, транскордонної співпраці важливими є ті маяки, які залишив для нас Сергій Іванович у своїй фундаментальній праці, зберігаючи унікальну самобутність краян, їх ідентичність і толерантність, духовну культуру, аби все це передати нащадкам», – наголосив М.Рівіс і додав, що автор показує своє бачення розвитку рідного краю, опираючись на наукові ідеї та багатющий власний досвід, який здобув у політичній і державній діяльності та на дипломатичній роботі.

Дружина Сергій Устича – Світлана Василівна згадала перші зустрічі з Сергієм Івановичом, його активну наукову творчість, вирізнивши серед іншого щиру любов до рідного Закарпаття. Інші промовці згадували співпрацю С. Устича з великими постатями України, Словаччини та інших сусідніх держав і велику жагу розібратись у складних процесах, які відбувалися в суспільстві. Це – перше меморіальне видання монографічних нарисів, яке, за словами упорядника професора Володимира Приходька, матиме продовження.

Пресслужба облради
Категорія : Політика


Залишити Коментар