Новини по нашому 473 Переглядів 0 Рейтинг

Науково-дослідна робота була проведена в НПП «Синевир»

липня 19 / 2024
Науково-дослідна робота НПП «Синевир»

Протягом липня 2024 року на території НПП «Синевир» проводились науково-дослідні роботи на таких об’єктах:

- заповідне оліготрофне сфагнове болото «Глуханя» - облік рідкісних та Червонокнижних видів рослин на пробних площадках Негровецького природоохоронного науково-дослідного відділення (ПНДВ).
- облік грибів макроміцетів на пробних площадках в буковому насадженні Квасовецького ПНДВ в ялиновому лісі, також в буково-ялицево-ялиновому лісі Остріцького ПНДВ.
- на науково-дослідній пасіці проходять заходи з розведення бджоломаток «Карпатської породи» з подальшим розповсюдженням по місцевим пасіках, розташованих в межах території НПП «Синевир».

Окрім цих робіт, підготовлено наукову статтю до серпневого науково-практичного семінару НПП «Кременецькі гори - «Відтворення корінних насаджень. Сучасний стан, проблеми та шляхи удосконалення».

Відповідно підготовлено статтю «Букові ліси Національного природного парку «Синевир» та їх природне відновлення».

До Всеукраїнської науково-практичної конференції НПП «Кармелюкове Поділля» - «Регіональні аспекти наукових досліджень на об’єктах і територіях ПЗФ України, яка пройде у серпні цього року, підготовлено статтю «Природні екосистеми Національного природного парку «Синевир», які сформували раритетні комплекси і об’єкти та їх біорізноманіття.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар