Новини по нашому 296 Переглядів 0 Рейтинг

За дорученням керівництва федеральної землі Тіроль Республіки Австрія на Закарпатті перебувають представники місцевої Асоціації вівчарства та козівництва Йоханнес і Вальтрауд Фітч

квітня 26 / 2024
🇦🇹🇺🇦 За дорученням керівництва федеральної землі Тіроль Республіки Австрія на Закарпатті перебувають представники місцевої Асоціації вівчарства та козівництва Йоханнес і Вальтрауд Фітч.

Їхній візит – один із ключових етапів у межах реалізації проєкту щодо розвитку вівчарства в нашому регіоні, який спільно започаткувало керівництво Закарпаття й Тіролю.

✔️ Гості з Австрії зустрілися з представниками департаменту агропромислового розвитку ОВА, громадської організації «Асоціація вівчарів Закарпатської області» й іншими. Обговорили практичні кроки реалізації цього проєкту та подальше співробітництво в галузі вівчарства.

📍Під час візиту представники Асоціації вівчарства та козівництва федеральної землі Тіроль відвідали одне з господарств Хустщини, де на карантинному утриманні перебувають 110 овець гірської породи, яких раніше австрійські партнери передали Закарпаттю.

🐑 Після завершення карантину близько пів сотні тварин залишаться тут для створення племінного репродуктора з розведення овець породи австрійський берґшаф. Іншу частину розподілять ще у два провідні господарства Хустського району для подальшого розведення та передачі приплоду іншим членам ГО «Асоціація вівчарів Закарпатської області». Йоханнес і Вальтрауд Фітч побували на кожному з них, оглянули умови та поспілкувалися з власниками.

🔹Цими днями для закарпатських фахівців галузі представники Асоціації вівчарства та козівництва федеральної землі Тіроль також проведуть навчання й консультації щодо належного утримання овець, догляду за ними, ветеринарного та зоотехнічного обслуговування тощо.

🤝 Щиро вдячні нашим партнерам за тісну співпрацю заради розвитку цієї галузі на Закарпатті.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар